Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο να παραδοθεί το κινητό τηλέφωνο του πολιτικώς ενάγοντα και να απομαγνητοφωνηθεί και να ενταχθεί στη δικογραφία ολόκληρο το υλικό που είναι αποθηκευμένο σε αυτό. Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάθε επικοινωνία που είχε ο 25χρονος από την 11η Φερβουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση.
Όπως αναφέρει το newsbomb.gr για προσωπικά δεδομένα του μάρτυρα, έκανε λόγο η συνήγορός του Μαρία Κουρτέση, με τον Αλέξη Κούγια να απαντά πως και ο κατηγορούμενος για βιασμό σκηνοθέτης δέχθηκε έλεγχο στην προσωπική του ζωή, μέσω του ανοίγματος των κινητών και του υπολογιστή του, εξισώνοντας θύτη και θύμα.
Κουρτέση: Πρέπει να υπάρχει έρεισμα στο νόμο το αίτημα. Εδώ δεν υποβάλλονται τα αιτήματα νομίμως βάσιμα. Να μας αποσαφηνίσει η υπεράσπιση το έννομο συμφέρον και αν θα εισφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.
Κούγιας: Έχει επιλέξει η υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής έναν τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της που θίγει τις αρχές της δίκαιης δίκης. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι είχαν στενή επαφή. Δεν θα έπρεπε αυτό το αίτημα να το υποστηρίζει η πολιτική αγωγή; Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα σόσιαλ μίντια. Έκαναν φύλο φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.
Κούγιας: Ζητούμε το κινητό του τηλέφωνο και επιλογή μόνο των επικοινωνιών με τη δικηγόρο και ακόμα τρία πρόσωπα (σ.σ. τα οποία κατονόμασε) για να αναδειχθεί αν είχε επαφή με τους προτεινόμενους από αυτόν μάρτυρες. Για να δούμε αν είναι μέρος της σκηνοθετημένης αυτής δουλειάς. Έτσι δεν θίγεται η ιδιωτική ζωή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ελέγχουμε την εμπλοκή των υπολοίπων προσώπων.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας εξέτασε το μάρτυρα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης ερχόταν σε αντιπαράθεση με την νομική παραστάτρια του 25χρονου Αιγύπτιου. Μάλιστα, δεν σταμάτησε να κάνει αναφορές περί «στημένης υπόθεση» και «σκευωρίας» σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας ενορχηστρώτρια αυτών των επιθέσεων τη συνάδελφο του. Η ένταση που δημιουργήθηκε στην αίθουσα οδήγησα ΑΕ διακοπή της δίκης για την Παρασκευή 14 Απριλίου.
Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;
Μάρτυρας: Η κ. Κουρτέση
Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;
Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα
Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;
Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε
Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;
Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;
Κούγιας: Τώρα θα δείτε! μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…
(…)
Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε? Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε τη Κουρτεση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτεση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσοπουλου?
Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου. Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.
Κούγιας: Καλά καλά. Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.
Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος.
Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.
Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!
Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις.
Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος
Πρόεδρος: Διακοπτουμε να ηρεμήσετε.