Αργυρούπολη: Δίωξη για ληστεία κατά συρροή στον συνταγματάρχη – Από τι ήταν φτιαγμένη η «χειροβομβίδα» που κρατούσε

Είχε αποσπάσει περίπου 10.000 ευρώ

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του συνταγματάρχη, ο οποίος φέρεται ως δράστης ληστειών σε τράπεζες με πλαστικές χειροβομβίδες.

 

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, στον κατηγορούμενο αποδίδονται τρεις ληστείες σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη, αποσπώντας περίπου 10.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

 

Πώς δρούσε ο συνταγματάρχης

Ο 53χρονος συνταγματάρχης,  χθες στην περιοχή της Δάφνης, κι ενώ λίγο νωρίτερα, είχε ληστέψει  Υποκατάστημα Τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία

Ο 53χρονος προκαλούσε τον τρόμο υποστηρίζοντας ότι δήθεν κρατά στα χέρια του χειροβομβίδα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η χειροβομβίδα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πλαστικά μπουκαλάκια -όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί,  τυλιγμένα με μονωτική ταινία. 

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Επιπλέον ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.