Allou Fun Park: «Ξύπνησε γεμάτος χώματα στο πρόσωπο», λέει ο δικηγόρος ενός τραυματία στο TL

Τι είπε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα

Αντώνης Χρυσουλάκης

«Ξύπνησα και ήμουν γεμάτος χώματα στο πρόσωπο και στο στόμα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο ένας από τους τραυματίες στον δικηγόρο του Παναγιώτη Καρυδομάτη. Ο κ. Καρυδομάτης μιλώντας στο timeline.gr αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα στο Allou Fun Park και τόνισε ότι στο βαγονέτο που επέβαινε η παρέα των τεσσάρων ατόμων δεν υπήρχαν ζώνες ασφαλείας, παρά μόνο ένα χερούλι απ΄το οποίο μπορούσαν να κρατηθούν οι επιβάτες.

Ο έγκριτος νομικός στην αρχή τόνισε ότι «ένα  τέτοιου είδους παιχνίδι το οποίο είναι προορισμένο για την διασκέδαση, προκάλεσε με κάποιον τρόπο (πχ αστοχία υλικού ή λάθος χειρισμό) τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. Θεωρώ ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει η πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις και να φανεί ξεκάθαρα το τι έφταιξε». Σχετικά με το τι του έχει πει ο πελάτης του, ο κ. Καρυδομάτης εξήγησε ότι έχει αποσπασματικές μνήμες λόγω του σοκ από το ατύχημα. «Θυμάται ότι απογειώθηκαν από το βαγόνι και μετά νιώθει τον εαυτό του να ξυπνάει και να είναι γεμάτος χώματα. Μύτη, μάτια και στόμα είχαν χώμα. Αυτό μας λέει ότι δεν προσγειώθηκε σε θάμνο αλλά στο έδαφος, όπως και τα περισσότερα παιδιά από την παρέα». Σε ό,τι έχει να κάνει με την πιθανότητα να υπήρξε εκτροχιασμός του βαγονιού, ο κ. Καρυδομάτης σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν θυμάται να υπήρξε κάτι τέτοιο, λόγω του σοκ που είχε υποστεί. «Το τελευταίο πράγμα που θυμάται πριν χτυπήσει, είναι το βαγόνι να κατεβαίνει την κατηφόρα με πολύ μεγάλη ταχύτητα δίχως να έχει τροχοπεδήσει με κάποιον τρόπο ή να έχει ελαττωθεί η ταχύτητά του» είπε στο TL.

Τέλος, ο έμπειρος νομικός αναφέρθηκε και στην έλλειψη προστατευτικών ζωνών στο συγκεκριμένο βαγονέτο λέγοντας ότι: «από την αρχή που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχουν κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες που να κρατούν τους επιβάτες στη θέση τους. Υπάρχουν μόνο κάποια χερούλια τα οποία θεωρεί το πάρκο ότι παρέχουν αρκετή ασφάλεια για αυτού του είδους τη διασκέδαση».

Νέα ανακοίνωση από το Allou Fun Park

Την ίδια στιγμή νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Allou Fun Park στην οποία επιμένει ότι στο πάρκο ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα καθώς τηρούνταν πάντοτε όλοι κανονισμοί ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πάρκου

«Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς, που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων.

Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».