Αγαπηνός: Το πιθανότερο είναι να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον 32χρονο πιλότο

Τι είπε για την αναγνώριση ελαφρυντικών

Την πεποίθηση ότι θα αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και κάθε επικοινωνία με τη μικρή Λυδία από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα.
Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα», δήλωσε ο κ. Αγαπηνός.

«Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», συνέχισε ο ποινικολόγος.

«Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

 

Τι είπε για την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σχετικά με το εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο κ. Αγαπηνός είπε:

«Ερευνάται και το πώς έχει ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, οπότε έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».