Βαρυμπόμπη – Γιάννης Μάρκου: Τα πρώτα του λόγια για την άγρια επίθεση που δέχθηκε – «Ήθελε να σκοτώσει» (Βίντεο)

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει…»

Στο νοσοκομείο παραμένει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε στη Βαρυμπόμπη, ενώ μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε.

 

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά… τρελός; Άρρωστος… Δηλαδή, το ότι γονάτισε κάτω και άρχισε να με… Καταρχάς εγώ δεν κατάλαβα τι έκανε. Εγώ νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια… Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει… Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, δεν τον γνώριζα…» δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Tlive» ο Γιάννης Μάρκου για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, όταν ο επιχειρηματίας και η παρέα του βρέθηκαν σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη και δύο νεαροί, 19 και 26 ετών, ξεκίνησαν να λογομαχούν μαζί τους για μια θέση στην ουρά της καντίνας. Ο 26χρονος τότε, έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει με μανία τον επιχειρηματία.

Σε ερώτηση για το αν φανταζόταν ότι μπορεί αυτός ο διαπληκτισμός να φτάσει εκεί που έφτασε, είπε: «Όχι βέβαια. Το να πεις σε κάποιον η σειρά σου είναι αυτή και πρέπει να τη σεβαστείς και… Δηλαδή μια συμβουλή δίνεις σε κάποιον για να σεβαστεί το λάθος, ίσως, που θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπότε τι κάνει; Ζητάει συγγνώμη και λέει ”α! συγγνώμη δεν το κατάλαβα” και πάει πίσω».

 

Απαντώντας επίσης, σε ερώτηση για το αν ο 26χρονος έφυγε και επέστρεψε για να του επιτεθεί ή το έκανε εκείνη την ώρα, επιτόπου, ο Γιάννης Μάρκου εξήγησε: «Αυτός έκανε κάποια βήματα πιο κάτω και μου είπε “έλα εδώ, έλα να σου πω, έλα εδώ να σου πω”, και λέω κάτι θα θέλει να μου πει, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και όταν έφτασα κοντά του, έσκυψε, σχεδόν γονάτισε και με τρύπαγε παντού με σουγιά και τον γύριζε δεξιόστροφα κιόλας, δηλαδή προσπαθούσε να με σκοτώσει, δεν υπήρχε, δηλαδή ήταν ολοφάνερο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του».

 

Νέο χειρουργείο για τον επιχειρηματία

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, ο Γιάννης Μάρκου δήλωσε: «Είμαι καλύτερα, αλλά υπάρχουν θέματα τα οποία θέλουν φυσικοθεραπεία. Έχουν προκληθεί βλάβες σοβαρές και ελπίζω να λυθούν… Ελπίζω! Θα το δείξει ο χρόνος… Ψυχολογικά είμαι αρκετά καλά, γιατί αν σε πάρει από κάτω, μετά τελείωσε… δεν μπορείς να το υποστηρίξεις. Kαι επειδή έχω διάφορα χειρουργεία, αναγκαστικά, ψυχολογικά πρέπει να είμαι καλά. Οπότε πίεσα τον εαυτό μου και είπα “είμαι καλά”. Θα δείξει ο χρόνος, δηλαδή πρέπει να ξεπρηστεί το ένα μου πόδι, το οποίο είναι χάλια, να μπω αύριο χειρουργείο, να μου το καθαρίσουν, να μου το ξαναράψουν και να ξεπρηστεί, όσο είναι δυνατόν και να δούμε από μεθαύριο τι γίνεται…» πρόσθεσε στη συνέχεια ο επιχειρηματίας.