Χανιά: Επιστρέφει για ανεφοδιασμό το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «εκδικητής»

Προκαλεί δέος

Στα Χανιά για ανεφοδιασμό επιστρέφει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

 

 

 

Ειδικότερα, μετά από πέντε χρόνια, στην αμερικανονατοϊκή βάση στο Μαράθι της Σούδας στα Χανιά αναμένεται να καταπλεύσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush που φέρει το προσωνύμιο «εκδικητής», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραμείνει για αναψυχή των 5.000 επιβαινόντων και ανεφοδιασμό μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στη Σούδα το 2017.

Μπήκε στη Μεσόγειο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, αντικαθιστώντας το USS Harry Truman ως επικεφαλής της πολεμικής δύναμης Carrier Strike Group 10 (CSG 10) και με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά επί της ουσίας για να επιχειρεί στο «μέτωπο» της Ουκρανίας και να επιτηρεί τα πλοία και υποβρύχια του Ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται στην Μεσόγειο.

Αν και το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush από την στιγμή που εισήλθε στην Μεσόγειο δεν δίνει «στίγμα», σύμφωνα με αναφορές μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου βρισκόταν στην περιοχή της νότιας Αδριατικής θάλασσας και βόρεια του Ιονίου πελάγους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, την περασμένη Τρίτη βρισκόταν στη Μεσόγειο, βόρεια της Λιβύης.