Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας: Προχωράμε σε σεισμικές έρευνες στις περιοχές του μνημονίου

Ο ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει τις εντάσεις και τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, προβαίνοντας σε πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με τη Λιβύη.

Λίγες ώρες μετά το «άκυρο» της ΕΕ προς την Άγκυρα, η οποία χαρακτήρισε παράνομη το μνημόνιο με τη Λιβύη, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, εξαπέλυσε νέες προειδοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είπε: «Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν».