Δ. Παπαγγελόπουλος για υπόθεση Νovartis: «Δεν τους βγαίνει η σκευωρία εις βάρος μου»

«“ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ” ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ»,

Μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε βάρος του οποίου εκτελείται προανακριτική.  Αναφέρθηκε σε εποχή «Μεσσαλίνας», χωρίς όμως να κατονομάζει το πρόσωπο που εννοεί και τόνισε ότι οι κατήγοροί του γελοιοποιούνται και είναι στο χέρι τους να αυτοεξευτελιστούν.

«Ο “Ρασπούτιν” είναι στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων πανικόβλητων που προσπαθούν να ρίξουν αλλού το φως της δημοσιότητας. “Ρασπούτιν” δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Εμένα με λένε Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», ξεκαθάρισε αρχικά στον Alpha 98,9 και τον «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε όσον αφορά στα όσα είπε η κ. Ράικου:

«Η κ. Ράικου δεν τόλμησε να με ονομάσει. Είπε ότι αυτοαποκαλούμουν. Όμως δεν είπε αν έχω αυτοαποκληθεί μπροστά της. Εγώ προκάλεσα να φέρουν έναν έναν όσους ξέρω και να βρουν έναν που να με έχει ακούσει να λέω τον εαυτό μου έτσι. Η κ. Ράικου, εκτός όλων των άλλων ελαττωμάτων της είναι και ανιστόρητη. Εάν είχα τις ιδιότητες που μου αποδίδουν, επειδή εγώ ξέρω ιστορία, θα αποκαλούσα τον εαυτό μου Μακιαβάλι, Ταλεϋράνδο, Ντερζίνσκι, Λαβρέντι Μπέρια. Δεν ξέρει ιστορία, όπως και όσοι επωφελήθηκαν από τις ανοησίες της.

Η ιστορία χωρίζεται σε περιόδους και τα ονόματά τους τα παίρνουν είτε από τις ισχυρές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο, είτε από τις συνθήκες που επικρατούν. Για την πρώτη πλευρά, εποχή “Ρασπούτιν” δεν υπήρχε, εποχή Μεσαλίνας υπήρχε. Για την άλλη πλευρά, μέχρι τώρα υπήρχε εποχή αθλιότητας την οποία οι κατήγοροί μου έχουν μετατρέψει σε εποχή γελοιότητας και αυτό αποδείχθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις. Στο χέρι τους είναι να φτάσουν στον αυτοεξευτελισμό τους. Γελοιοποιούνται οι κατήγοροί μου και αυτό είναι το ευχάριστο. Ο λαός θα καταλάβει ότι είναι αστεία αυτά που είπαν».

Για το αν σαν υπουργός μιλούσε με εισαγγελείς και δικαστικούς παράγοντες ανέφερε: «Η σκευωρία είναι μία, αυτή που στήνουν σε βάρος μου. Επειδή όμως δεν τους βγαίνει η σκευωρία σε βάρος μου, προσπαθούν να βρουν άλλες ιστορίες.

Εγώ είπα να καλέσουν τους 100 δικαστές και εισαγγελείς που ήταν στα καίρια πόστα επί θητείας μου και να τους ρωτήσουν, αν εγώ παρενέβη στα καθήκοντά τους. Ακόμα και για την υπόθεση Novartis, που κάποιοι απελπισμένα προσπαθούν να με μπλέξουν, ο κ. Κοντονής είπε ότι εγώ είχα μαύρα μεσάνυχτα. Θα έχει πλάκα να ικανοποιήσει η προανακριτική επιτροπή τα αιτήματά μου και του κ. Αγγελή και να εξεταστώ κατά την παράσταση με τους 3 βασικούς κατηγόρους μου. Παρακαλώ και εύχομαι να γίνει κατά την παράσταση .»

Για το αν έχει αποδείξεις ή ενδείξεις ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, όταν είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο: «Εγώ βασίστηκα στη γνώμη της κ. Ράικου, η οποία φέρεται ότι είναι καλή εισαγγελέας. Πριν από 18 μήνες είπε ότι είναι η κορωνίδα των σκανδάλων. Είπε επίσης ότι είχε εντοπίσει λογαριασμό 28 εκατ. ευρώ με μαύρο πολιτικό χρήμα. Ξέρετε σκέφτομαι να κάνω αίτηση στο Πρωτοδικείο να πάρω άλλο προσονήμιο και να με λένε Φου μαν Τσου, που είναι ένας σατανικός μάγος. Επειδή θα εφαρμόσω το μαρτύριο της σταγόνας για κάποιους. Η κ. Ράικου είπε τότε ότι δεν θέλει να γίνει Ιφιγένεια στον βωμό ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν μίλησε ούτε για πιέσεις από υπουργούς ή την ηγεσία του Αρείου Πάγου».

Για τα όσα ακούστηκαν για το πόθεν έσχες του απάντησε: «Κάποιοι γελοίοι αλητήριοι πήγαν να κάνουν σπέκουλα. Αυτά τα χρήματα είναι έξω από το 2012 όταν ήμουν συνταξιούχος. Έχουν βγει μέσω τραπέζης οπότε και έχουν ελεγχθεί και είναι στο πόθεν έσχες. Να ψάξουν ότι θέλουν, αλλά εγώ τώρα αρχίζω να ψάχνω και να δούμε τι θα βρω».

Για το αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα: «Αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα δύο πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Αβραμόπουλός και ο κ. Γεωργιάδης, τα οποία συμπαθώ και ιδιαίτερα. Δεν θέλω να παραβιάσω το τεκμήριο της αθωότητας και επιπλέον, δεν μου επιτρέπεται σαν παλιός εισαγγελέας να βγω και να προκαταλάβω. Για την σκευωρία είπα ότι ήταν η μεγαλύτερη γιατί με επηρέασε η κ. Ράικου όταν είπα για τον λογαριασμό. Η κ. Ράικου έκανε ένα λάθος και έδειξε τεράστια αχαριστία σε εμένα. Κατά τα άλλα είναι εξαίρετη εισαγγελέας».

Για το αν θα εμφανιστεί να καταθέσει: «Θα με καλέσουν και με χαρά θα πάω, μαζί με τον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία, αλλά και το βιβλίο του Παπαχελά που είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αφορούν την περίοδο του ’74 και μετά. Λέει μερικές αλήθειες τις οποίες θα επικαλεστώ για να δείξω κάποια πράγματα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουός αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε με τους Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Τσίπρας και Παυλόπουλος δήλωσε: «Ο Κ. Μητσοτάκης με εμπιστευόταν, εγώ σεβόμουν την ιστορία του, ήταν μια προσωπικότητα και επωφελήθηκα από τις γνώσεις και την πείρα του. Είναι ένας από τους μέντορές μου στην πολιτική», δήλωσε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο:

«Είχαμε μια καλή σχέση, εκείνος με πρότεινε για ΕΥΠ. Δεν ζήτησα ποτέ κανένα εχέγγυο για αυτό, μου ζητήθηκε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και θυσίασα 10 χρόνια από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ούτε υποψήφιος υπήρξα, ενώ θα μπορούσα».

Τέλος, σχετικά με την φιλία με την οικογένεια Τσίπρα: «Ρώτησαν τον κ. Μανιαδάκη αν ξέρει ποιος μένει δίπλα μου και στη συνέχεια αν έχουν δει να μπαινοβγαίνω στο σπίτι του Τσίπρα. Γείτονες είμαστε. Άλλωστε ένας γνωστός σκευωρός και συνωμότης μπαίνει από την αυλόπορτα, δεν έχει κάνει στοά από κάτω. Είμαστε 7-8 χρόνια γείτονες, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τσίπρας ήταν στο 3%».