Βρετανία – Ράαμπ για τη φωτογραφία με τον Τζόνσον να πίνει κρασί με συνεργάτες του: Δεν ήταν πάρτι

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian, δείχνει τον Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι και άλλους ανθρώπους να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Δεν είναι πάρτι αυτό που φαίνεται σε φωτογραφία να δείχνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι στη διάρκεια lockdown, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian, δείχνει τον Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά της τον τότε νεογέννητο γιο τους, και άλλους δύο ανθρώπους να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας”, δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοσταθμό Times Radio. “Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς”, πρόσθεσε ο Ράαμπ.

 

 

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι”, σημείωσε επίσης ο Ράαμπ, για να προσθέσει: “Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι”.

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

“Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις”, δήλωσε ο Ράαμπ στο δίκτυο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.