Τζόνσον, Μακρόν, Ρούτε και Τριντό κοροϊδεύουν τον Ντόναλντ Τραμπ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη δεξίωση των ηγετών του ΝΑΤΟ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου ένας πρόεδρος και τρεις πρωθυπουργοί έχουν δημιουργήσει μια μικρή παρέα και φαίνεται να σπάνε πλάκα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ στο βίντεο των 25” που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το καναδικό δίκτυο CBC (Canadian Broadcasting Gompany) με υπότιτλους, φαίνονται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, να κοροϊδεύουν τον Τραμπ για τη συνήθειά του να παραχωρεί μαραθώνιες συνεντεύξεις Τύπου έπειτα από συναντήσεις με ηγέτες, όπως χθες το πρωί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου επιτέθηκε στον Μακρόν για τα σχόλιά του για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ και αργότερα με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Τζόνσον ρωτά τον Μακρόν «ώστε γι’ αυτό άργησες να έρθεις;», αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος με τον Τραμπ. «Άργησε επειδή [ο Τραμπ] παραχωρεί 40λεπτες συνεντεύξεις Τύπου», πετάγεται ο Τριντό, χωρίς να κατονομάζει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μακρόν απαντά κάτι, που δεν ακούγεται, και ο Τριντό συνεχίζει τις μπηχτές κατά του Τραμπ: «Είδατε πώς έπεσαν τα σαγόνια των συνεργατών του», λέει κάνοντας και τη χαρακτηριστική κίνηση, αναφερόμενος πιθανότατα στα όσα είπε ο Τραμπ. Τζόνσον και Μακρόν φαίνονται να σκάνε στα γέλια, αν και δυστυχώς, δεν ακούγονται οι απαντήσεις τους.

Το βίντεο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο Twitter. «Ο περισσότερος κόσμος τον περιφρονεί», γράφει κάποιος, εννοώντας τον Τραμπ, ενώ ένας δεύτερος είναι πιο επιφυλακτικός: «Δεν είμαι οπαδός του Τραμπ, αλλά είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος». Κάποιοι επικρίνουν το καναδικό δίκτυο που διέρρευσε αυτό το βίντεο.