Τρανς αγόρι κατέγραφε για 10 χρόνια τη φυλομετάβασή του

«Αυτό που κάνω τώρα ελπίζω να βοηθήσει όλη την τρανς κοινότητα»

Ένας 18χρονος τρανς άνδρας που έχει καταγράψει κινηματογραφικά τη φυλομετάβασή του από την ηλικία των 10, είναι έτοιμος να κάνει το χειρουργείο που «θα του αλλάξει την ζωή», καθώς πλέον – λόγω ηλικίας – έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Ο Κάι ήταν μόλις εννέα όταν έκανε coming out ως τρανς αγόρι. Μετά από μερικούς μήνες, με τη βοήθεια της μητέρας του και της κινηματογραφίστριας Φοξ Φίσερ, άρχισε να καταγράφει την φυλομετάβασή του και να δημοσιεύει βίντεο μικρού μήκους στο Youtube. Πλέον, φέτος θα κυκλοφορήσει η ταινία αφιερωμένη στη ζωή του με τίτλο «Η ζωή του Κάι».

«Το να έχω την ευκαιρία να καταγράφω το ταξίδι μου όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζοντας ότι η ιστορία μου βοηθά πολλούς ανθρώπους, με γεμίζει χαρά», λέει ο Κάι στο PinkNews.

Στην ταινία, ο Κάι συζητά τη δύναμη της πρόσβασης σε αναστολείς ανάπτυξης της εφηβείας, το πώς η αγάπη και η υποστήριξη από τη μητέρα του έδιναν θάρρος, αλλά και το πώς είναι να είσαι τρανς άτομο που μεγαλώνει σε μια εποχή που τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όλο και πιο εχθρικά προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τρανς κοινότητα στη Βρετανία: Το χειρουργείο που θα ολοκληρώσει τη φυλομετάβασή του
Πλέον, τώρα που έκλεισε τα 18 του χρόνια, μπορεί να χειρουργηθεί για την πλήρη μετάβαση του φύλου του. «Η κορυφαία χειρουργική επέμβαση θα είναι για εμένα ένα ουσιαστικό βήμα στο ταξίδι μου», λέει ο Κάι, επισημαίνοντας τη δυσφορία που ένιωθε με το σώμα του ως κορίτσι.

«Δεν ήθελα να ντυθώ, δεν ήθελα να κάνω ντους, έλεγα στη μαμά μου σε ηλικία 10 ετών ότι ήθελα να κόψω την ανάπτυξη του στήθους μου επειδή ήξερα ότι δεν μου ανήκε. Ήταν δύσκολο».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κορυφαία χειρουργική επέμβαση διατίθεται σε ενήλικες στο NHS μέσω παραπομπής από κλινική ταυτότητας φύλου, αλλά τα ονόματα των ενδιαφερομένων βρίσκονται σε λίστες αναμονής για πολλά χρόνια.

«Η κορυφαία χειρουργική επέμβαση όχι μόνο θα ανακουφίσει αυτόν τον πόνο, αλλά θα σηματοδοτήσει επίσης την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή μου, δίνοντάς μου περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Αντιμέτωποι με τις λίστες αναμονής του NHS, ο Κάι και η μαμά του δημιούργησαν μια καμπάνια στο GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για την επέμβαση του. Μάλιστα, η μητέρα του υποσχέθηκε να ξυρίσει το κεφάλι της αν πετύχουν τον στόχο.

Ο Κάι ελπίζει ότι τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ειδικά τα τρανς άτομα θα παρακολουθήσουν την ταινία και θα νιώσουν μια αίσθηση ελπίδας.

«Το μήνυμα που πρέπει να αφαιρέσουμε είναι ότι, παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις, η υποστήριξη ενός μόνο ατόμου μπορεί να είναι αρκετή για να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια», λέει.

 

Τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις στη Βρετανία

Τα τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί σε όλη τη Βρετανία τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο αυτό συνέπεσε με την αύξηση των άρθρων που αφορούν την τρανς ορατότητα.

Η δολοφονία της Brianna Ghey, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο του Warrington, συγκλόνισε την LGBTQ+ κοινότητα τον Φεβρουάριο. Μετά την κηδεία της, οι νέοι προειδοποίησαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα «επικίνδυνο» μέρος για τρανς άτομα.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αρνήθηκε ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κούρσας ηγεσίας του 2022, μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Πηγή: thepinknews