Τούρκος δημοσιογράφος: Το 2018 τους βάλαμε και κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Ανθρωποφάγοι (Βίντεο)

Φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε περιστατικό του 2018, που είχε διαψευστεί από τις ελληνικές Αρχές

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, με κεντρικό θέμα τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν υποστήριξε προκλητικά πως το 2018, επι συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποχρέωσαν την χώρα μας να «κατεβάσει» την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι στους Φούρνους.

«Το 2018 εμείς σε μια βραχονησίδα που σε απόσταση είναι πολύ πιο μακριά από ότι οι βραχονησίδες Ίμια, σε μια απόσταση 4-5 φορές από ότι τα Ίμια, τους βάλαμε και κατέβασαν την ελληνική σημαία. Γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να το πω ; Δεν μπορεί να λέγεται ότι δεν γίνεται τίποτε. Ιδιαίτερα ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ πέρσι στις 9 Σεπτεμβρίου έκανε δηλώσεις τις οποίες μπορούν όλοι να τις διαβάσουν από ανοιχτές πηγές. Το τούρκικο κράτος και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εστιάσει εκεί. Και όπως ανέφερα το 2018 τους βάλαμε και κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα» δήλωσε ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος, που συμμετέχει σε όλα τα επίσημα ταξίδια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στο εξωτερικό.

Ο Μεγάλος και ο Μικρός Ανθρωποφάς είναι δυο βραχονησίδες Ν.Α. των Φούρνων, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα «αμφισβητούμενα» ελληνικά νησιά και νησίδες.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο πως «όταν διαπιστώθηκε πως η ελληνική σημαία βρισκόταν στον νησί, οι καταδρομείς SAT της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων πήγαν στον βράχο με ένα σκάφος ζόντιακ και κατέβασαν τη σημαία . Λαμβάνοντας κάθε προφύλαξη, οι καταδρομείς του SAT πήραν μαζί τους την ελληνική σημαία και επέστρεψαν στην Τουρκία». Τότε η Αθήνα και ο δήμαρχος των Φούρνων, είχαν διαψεύσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

 

Πηγή: Protothema.gr