Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown σε 30 μεγάλες πόλεις λόγω κορωνοϊού

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων στην χώρα, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αφού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις διαστάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε πως σε συμφωνία με την επιτροπή ειδικών στη χώρα επιβάλλονται νέα περιοριστικά μέτρα.

Πλέον, θα απαιτείται ειδική άδεια του κράτους για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν υπεραστικά ταξίδια εντός της Τουρκίας και όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ευέλικτο σύστημα εργασίας για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μείνουν περισσότεροι πολίτες στα σπίτια τους. Επίσης, κλείνουν στο κοινό από το Σαββατοκύριακο πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

Δεκαεπτά επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 92. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 2.069 φτάνοντας τα 5.698, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Η Τουρκία μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό λέει ο Ερντογάν
Σε κάθε επαρχία της Τουρκίας θα συσταθεί επιτροπή πανδημίας για τον κορωνοϊό, της οποίας θα προεδρεύει ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα μέτρα να επαναξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Τουρκία έχει τη δύναμη και τα μέσα να νικήσει τον κορωνοϊό, εκτίμησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επανέλαβε πως η κατάσταση αυτή της μερικής απαγόρευσης δεν θα διαρκέσει πολύ και πως ένα λαμπρό μέλλον αναμένει το τουρκικό έθνος. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα θα λαμβάνει τα μέτρα προσεκτικά και χωρίς πανικό, ενώ συνέστησε και αυτός στους πολίτες να μείνουν σπίτι.

12 περιοχές σε καραντίνα για τον κορωνοϊό στην Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές έθεσαν νωρίτερα 12 περιοχές σε καραντίνα, ένα νέο μέτρο που επιβάλλεται στη χώρα, που στοχεύει στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Συνολικά δώδεκα πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα», δήλωσε, αναφέροντας ότι πέντε από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες.

Νωρίτερα, η υπηρεσία υγείας της επαρχίας Ριζούντας, στην βορειοανατολική Τουρκία, τόνισε πως μια πόλη και τέσσερα χωριά στην επαρχία αυτή τέθηκαν σε καραντίνα. Πρόκειται για την πόλη Κεντιρλί, με περίπου 3.000 κατοίκους, και τα γειτονικά χωριά Γιενί Σελιμιγιέ, Μπεστέπε, Εσεντέπε και Μαλτέπε.

«Τα σημεία πρόσβασης σε αυτές τις περιοχές θα παρακολουθούνται και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία υγείας, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο «σε έκτακτες ανάγκες».