Τις κρίσεις στη Συρία και τη Λιβύη θα συζητήσει η τουρκική αντιπροσωπεία με την Ρωσία κατά την επίσκεψή της

ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΕΝΩ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ

Τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί σήμερα στη Μόσχα, για να συζητήσει την κρίση στη Συρία και τη Λιβύη, περιοχές για τις οποίες οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές απόψεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι περισσότεροι από 80.000 άμαχοι εγκαταλείπουν την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία αφού οι ρωσικές και οι συριακές δυνάμεις ενέτειναν τους βομβαρδισμούς εκεί.

Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως και φοβάται ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν εξήγησε χθες ότι η χώρα του δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα νέο προσφυγικό κύμα.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια με τη Ρωσία ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στέλνουμε αντιπροσωπεία στη Μόσχα», υπογράμμισε.

«Θα πραγματοποιήσουν δύο συναντήσεις και θα αποφασίσουμε τα βήματα που θα λάβουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα», κατέληξε ο Ερντογάν.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, επισκέπτεται τη Μόσχα μερικές εβδομάδες προτού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες, ενώ Μόσχα και Τεχεράνη τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Και οι τρεις χώρες εργάζονται για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συζητήσει και την πρόθεση της Άγκυρας να αναπτύξει στρατό και να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στη Λιβύη μετά την υπογραφή ενός συμφώνου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών τον προηγούμενο μήνα.