Πλατεία Ομονοίας: Ελπιδοφόρο πρότζεκτ για την ανάπλαση της περιοχής το 2020 από τον ΕΣΑ

«ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, επιχειρηματίες, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς βάζουν μπροστά ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ που αποσκοπεί στη ριζική αναγέννηση της πλατείας Ομονοίας.

Για το αναδιαμόρφωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), με τη συμμετοχή επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, αφενός να δημιουργηθούν δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των παλαιών παραδοσιακών επιχειρήσεων και των νεοεισερχόμενων επιχειρηματικών σχημάτων που επένδυσαν πρόσφατα στην περιοχή και αφετέρου να εκκινήσει μία πορεία αναγέννησης της πλατείας Ομόνοιας με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας από το Δ. Αθηναίων.

Το πρότζεκτ, το οποίο στηρίζει ο ΕΣΑ, ονομάζεται «Ομόνοια, όπως παλιά». Στο εγχείρημα, ωστόσο, αναμένεται να συμμετάσχουν η κεντρική διοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος Αθηναίων) και πολλοί ακόμη φορείς της πόλης.

Οπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑ, εξαρχής τίθεται ως προτεραιότητα η αντιμετώπιση των βασικών θεμάτων της ασφάλειας και της καθαριότητας, πριν από την ολοκληρωμένη επαναλειτουργία της ανανεωμένης πλατείας Ομονοίας. «Υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι εφικτό οι επιχειρηματίες να αναλάβουν με δικά τους μέσα, τη συνολική προβολή του ιστορικού αυτού εμπορικού σημείου της Αθήνας, μετατρέποντας το σε πραγματικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες» επισημαίνει ο ΕΣΑ και καταλήγοντας τονίζει:

«Ο ΕΣΑ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα, θα πιέσει προς  όλες τις κατευθύνσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα και έχοντας ήδη δημιουργήσει μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τον Δ. Αθηναίων και το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα προσπαθήσει μετά από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις, το 2020 να αποτελέσει το έτος της εμπορικής ανάκαμψης της πλατείας Ομόνοιας».