Σε πρωτοσέλιδο θέμα αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα Al Aksam την… καταγωγή παραδοσιακών φαγητών, ευρύτατα διαδεδομένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Κεντρικό θέμα της εφημερίδας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα.
Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας».
Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας.