Στα ίδια επίπεδα η διασπορά του κορωνοϊού στην Αγγλία – Αύξηση της τιμής R

Συγκεκριμένα, με βάση δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους, υπολογίζεται ότι υπήρχε ένας φορέας ανά 65 κατοίκους στην κοινότητα στο επταήμερο έως και τις 20 Νοεμβρίου

Σταθερή έμεινε αυτή την εβδομάδα η αναλογία φορέων κορωνοϊού ανά κατοίκους στην Αγγλία, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Συγκεκριμένα, με βάση δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους, υπολογίζεται ότι υπήρχε ένας φορέας ανά 65 κατοίκους στην κοινότητα στο επταήμερο έως και τις 20 Νοεμβρίου.

Η τάση περιγράφεται ως «αβέβαιη» στην Αγγλία και στην Ουαλία, ενώ αύξηση καταγράφηκε σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.

Οι πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις κρουσμάτων αφορούν τις ηλικιακές ομάδες 12-24 και 25-34 ετών.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η συμβουλευτικής επιστημονική επιτροπή SAGE εκτιμά ότι η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού στην Αγγλία αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα σε 1-1,1 από 0,8-1 την περασμένη. Στο Λονδίνο η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,2.

Σύμφωνα, εξάλλου, με παράλληλη ανάλυση του ONS, την προηγούμενη φορά που τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή σταθερά γύρω από τις 40 χιλιάδες ημερησίως, οι νοσηλείες ήταν περίπου τετραπλάσιες και οι ημερήσιοι θάνατοι σχεδόν εννέα φορές περισσότεροι.

Η συγκριτικά καλύτερη εικόνα ως προς τις νοσηλείες και τους θανάτους αποδίδεται στα εμβόλια.