«Στα άκρα» ο Μπαχτσελί: Ψηφίστε μας γιατί κάναμε τζαμί την Αγία Σοφία και για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Τριγμοί στο κόμμα του αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων»

Να στηρίξουν την κυβερνητική συμμαχία λόγω… Αγίας Σοφίας και «Γαλάζιας Πατρίδας» καλεί τους Τούρκους, ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Αμάσεια, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους, τις γεωτρήσεις στην παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» και το… άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών στην Ουκρανία.

«Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την ισχυρή βούληση που συνένωσε το τζαμί της Αγίας Σοφίας με τις καρδιές των μουσουλμάνων. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε την πολιτική αξιοπρέπεια που διαμόρφωσε το περιβάλλον για το άνοιγμα του διαδρόμου σιτηρών και στάθηκε δίπλα στους φτωχούς που είχαν απομείνει πετσί και κόκκαλο. Είναι η σειρά σας να στηρίξετε το κράτος που με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων μαζί με το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν και με τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών δείχνει την παρουσία και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη ‘‘Γαλάζια Πατρίδα’’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μπαχτσελί, χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

 

 

 

Τριγμοί στο κόμμα του Μπαχτσελί

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη δολοφονία του πρώην αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων», Σινάτ Ατές, δημιουργεί τριγμούς στο κόμμα του Μπαχτσελί, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως ο ίδιος βρίσκεται πίσω από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην ακροδεξιά – εθνικιστική παράταξη.

Συγκεκριμένα ήδη 16 χιιάδες μέλη του MHP παραιτήθηκαν από το κόμμα, μετά την εξέλιξη αυτή.

Η τελευταία δημοσκόπηση στην Τουρκία πάντως, δείχνει την συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί να λαμβάνει 35,7%.