Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Hurriyet για την προσφορά των Ελλήνων και η απάντηση του Καστελόριζου

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά όχι μόνο στα δέματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε στην Τουρκία το Καστελόριζο, αλλά και στο μήνυμα που τα συνόδευε

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε η ελληνική αποστολή στις σεισμογενεις περιοχές της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων πολιτών.

Οι Έλληνες διασώστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο και κατάφεραν να σύρουν ζωντανούς κάτω απ’ τα ερείπια αρκετούς εγκλωβισμένους πολίτες ενώ την ίδια ώρα απέσπασαν και διθυραμβικά σχόλια τόσο απ’ τον διεθνή Τύπο όσο και από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της Hurriyet που αναφέρεται στην προσφορά των Ελλήνων στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην ΤουρκίαΜε τίτλο «Ευχαριστώ γείτονα, άλλη μια χειρονομία από την Ελλάδα» η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά όχι μόνο στα δέματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε στην Τουρκία το Καστελόριζο, αλλά και στο μήνυμα που τα συνόδευε.

Το Γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή του Καστελόριζου μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δεμάτων αλλά και το σημείωμα στα κουτιά που έγραφε: «Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου».

Από την άλλη πλευρά, η περιφέρεια του Κας απάντησε στους κατοίκους του Καστελόριζου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό».