Πρόστιμο 20 εκατ. δολάρια στη Microsoft – Για παράνομη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από παιδιά

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές

Η Microsoft καλείται να πληρώσει 20 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει κατηγορίες από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σχετικά με την παράνομη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από παιδιά, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η Microsoft κατηγορείται για παραβίαση του νόμου προστασίας απορρήτου των παιδιών καθώς φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικές πληροφορίες από παιδιά που έκαναν εγγραφή στο Xbox χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς τους ή να λάβουν τη συγκατάθεσή τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Η επιτροπή συμπλήρωσε πως η Microsoft θα πρέπει να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας απορρήτου για παιδιά που χρησιμοποιούν το Xbox, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει τις προστασίες του παραπάνω νόμου και σε τρίτους εκδότες παιχνιδιών με τους οποίους η Microsoft μοιράζεται τα δεδομένα των παιδιών.

 

Αλλαγές στους λογαριασμούς της Microsoft

Εκπρόσωπος της Microsoft είπε ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εντολή. Ο εκπρόσωπος ανέφερε στο Reuters, ότι η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού θα ενημερωθεί και θα επιλυθεί ένα πρόβλημα διατήρησης δεδομένων που εντοπίστηκε στο σύστημα της εταιρείας.

«Η εντολή μας, διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών τους στο Xbox και περιορίζει τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέγει και να διατηρεί η Microsoft για τα παιδιά», δήλωσε ο Σάμιουελ Λεβίν, διευθυντής του γραφείου προστασίας καταναλωτών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

«Αυτή η ενέργεια θα πρέπει επίσης να καθιστά απολύτως σαφές ότι τα avatar, τα βιομετρικά δεδομένα και οι πληροφορίες υγείας των παιδιών δεν εξαιρούνται από το COPPA», πρόσθεσε ο Σάμιουελ Λεβίν.

Ο νόμος απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τους ιστότοπους που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών να ειδοποιούν τους γονείς για τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν και να λαμβάνουν γονική συναίνεση πριν συλλέξουν και χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία των παιδιών.

Με πληροφορίες από Reuters και Telegraph