Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα αμερικανικά F-16 έχει βάλει στο «μάτι» η κυβέρνηση του Κιέβου μετά τα άρματα μάχης Abrams και Leopard

Συγκεκριμένα ο σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Γιούρι Σακ δήλωσε στον ιστότοπο «The Hill» ότι είναι αισιόδοξος για την παραλαβή δυτικών μαχητικών αεροσκαφών

Η Ουκρανία ελπίζει να παραλάβει όσο το δυνατόν νωρίτερα τα βαρέα άρματα μάχης που της υποσχέθηκαν η Γερμανία και οι ΗΠΑ , καθώς η ταχύτητα της παράδοσής τους είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης, σύμφωνα με το Κίεβο.

Εκτός από τα άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ και τα Leopard της Γερμανίας, η κυβέρνηση του Κιέβου έχει βάλει στο «μάτι» και τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Συγκεκριμένα ο σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Γιούρι Σακ δήλωσε στον ιστότοπο «The Hill» ότι είναι αισιόδοξος για την παραλαβή δυτικών μαχητικών αεροσκαφών.

«Κάθε είδος όπλου που ζητάμε, το χρειαζόμασταν και χθες», σημείωσε ο Γιούρι Σακ υπογραμμίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς το συντομότερο δυνατό».

 

«Θα τα καταρρίψουμε, και έπειτα θα τα εξετάσουμε εξονυχιστικά»

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «TASS», φιλορώσος αξιωματούχος του Ντονέτσκ δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η Ουκρανία προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από τις ΗΠΑ ή από άλλη δυτική χώρα, όπως η Ολλανδία, τότε οι αυτονομιστές και οι ρωσικές δυνάμεις θα τα καταρρίψουν και στη συνέχεια θα μελετήσουν τα συντρίμμια τους.

«Αφήστε τους να προμηθευτούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Θα είναι μια καλή ευκαιρία στην προσπάθεια εύρεσης υλικών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και το F-16 εξακολουθεί να είναι ένα ενδιαφέρον μαχητικό αεροσκάφος λόγω του εξοπλισμού που διαθέτει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος από το Ντονέτσκ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας στις περιοχές που ελέγχονται από την Ρωσία λειτουργούν άψογα και ότι τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά δεν θα προλάβουν καν να φτάσουν στην γραμμή επαφής.

«Θα τα καταρρίψουμε, θα αποκλείσουμε την περιοχή συντριβής του αεροσκάφους και έπειτα θα εξετάσουμε εξονυχιστικά ό,τι είναι ενδιαφέρον για να το πάρουμε και να το μελετήσουμε, όπως τα ηλεκτρονικά του συστήματα, τα ”avionics”», είπε.