Ουκρανία: Έχουμε απελευθερώσει κι άλλες περιοχές στη νότια περιοχή της Χερσώνας

Τι υποστηρίζει το Κίεβο για την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της συνέχισαν να προελαύνουν στη νότια περιοχή της Χερσώνας, απελευθερώνοντας πέντε ακόμη χωριά με τον ουκρανικό στρατό να προχωράει έστω και με αργό ρυθμό προς τα νοτιοδυτικά.

Ο Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς, επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας, δήλωσε την Τετάρτη: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν άλλους 5 οικισμούς στην περιοχή της Χερσώνας: Νοβοβασιλίβκα, Νοβοχριχορίβκα, Νόβα Καμίνκα, Τριφονίβκα και Τσερβόνε».

Τα πέντε χωριά βρίσκονται σχετικά κοντά μεταξύ τους σε ένα κατά βάση αγροτικό τμήμα της περιοχής.

Σταθερή πρόοδος

Όπως αναφέρει το CNN, την περασμένη εβδομάδα ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακαταλάβει 2.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην περιοχή της Χερσώνας «από την αρχή του πολέμου πλήρους κλίμακας».

Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν σταθερή πρόοδο στη Χερσώνα από τότε που ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους στα τέλη του περασμένου μήνα και οι επιτυχίες τους έχουν προκαλέσει σπάνια κριτική για την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας μεταξύ φιλορωσικών προσωπικοτήτων.

Η Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που η Ρωσία προσάρτησε μετά τα πρόσφατα δημοψηφίσματα, τα οποία Δύση και Ουκρανία δεν αναγνωρίζουν καθώς σημειώνουν ότι έγιναν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.