Νορβηγία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας ένα τόξο και βέλη εξαπέλυσε επιθέσεις στην νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ.

 

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη τόνισε η αστυνομία, χωρίς προς το παρόν να γνωστοποιήσει στοιχεία της ταυτότητας του.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ανοιχτό χώρο της πόλης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο διοικητής της Αστυνομίας, Κέιβιντ Αας, δήλωσε ότι «πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει και πολλοί είναι τραυματισμένοι», χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Ερωτηθείς αν η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, απάντησε ότι «ο χρόνος θα δείξει τι είδους κίνητρο υπήρξε για αυτήν την ενέργεια». Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» κι έδρασε μόνος του, σημειώνοντας ότι κρίνουν το συμβάν ως πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Laagendalsposten, ειδικές δυνάμεις της νορβηγικής αστυνομίας, ο στρατός και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η αστυνομία διενεργεί ελέγχους και έχει αποκλείσει όλη τη δυτική πλευρά της πόλης των 28.000 ανθρώπων, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νορβηγίας. Η Laagendalsposten γράφει επίσης ότι έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή γύρω από την παλιά φυλακή καθώς και το κέντρο του Κόνγκσμπεργκ.

Πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη να τρέχει με την αστυνομία να τον ακολουθεί και ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο ίδιος είδε επίσης μια γυναίκα τραυματισμένη στο έδαφος που φώναζε για βοήθεια.

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της χώρας, Μόνικα Μάελαντ, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

 

245367912_242656344508446_6738580611127616971_n