Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Συρία σαν απάντηση για πυραυλικές επιθέσεις

Η ΣΥΡΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ο ανταποκριτής του δικτύου Sputnik κάνει αναφορά για 20 εκρήξεις κατά τις 01:30 τα ξημερώματα, τη μία πίσω από την άλλη κάθε 5 δευτερόλεπτα

Συστοιχίες των συστημάτων αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον «εχθρικών στόχων» πάνω από τη Δαμασκό, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η λακωνική ανακοίνωση αναφέρει μόνο «Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εχθρικούς στόχους στα νότια της Δαμασκού.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι άκουσε πολλές εκκωφαντικές εκρήξεις ενώ το κρατικό συριακό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε ότι αποκρούστηκε επίθεση εναντίον της Δαμασκού και προαστίων της, διευκρινίζοντας ότι καταρρίφθηκαν πολλοί πύραυλοι.

Η απάντηση του Ισραήλ έρχεται μετά από πυραυλικές επιθέσεις που δέχτηκε την προηγούμενη μέρα στο έδαφος του, στα υψίπεδα του Γκολάν, προερχόμενες από το Συριακό έδαφος και σύμφωνα με τα Ισραλινά μέσα είχαν στόχο θέσεις του Ιρανικού στρατού που βρίσκονται στη χώρα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Από το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον του Συριακού καθεστώτος, των Ιρανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη χώρα και του ένοπλου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού κράτους.

Τα πλήγματα έχουν σκοπό ταυτόχρονα την αποτροπή απόκτησης Ιρανικών ερεισμάτων και την παράδοση σύγχρονων οπλικών συστημάτων στην σιιτική οργάνωση.

Μια ΜΚΟ ανέφερε ότι στόχοι τους ήταν «αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ», της σιιτικής παράταξης του Λιβάνου.

«Οι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συστοιχίες των συστημάτων αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν τους περισσότερους από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πριν πλήξουν τους στόχους τους, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος κατέστρεψε τέσσερις ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ την Τρίτη.

«Μαχητικά αεροσκάφη επέδραμαν εναντίον δεκάδων στρατιωτικών στόχων που ανήκαν στην ιρανική Δύναμη Κουντς και στον συριακό στρατό εντός της συριακής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων επιφανείας-αέρος, αρχηγείων, αποθηκών όπλων και στρατιωτικών βάσεων, σε αντίδραση για τη χθεσινή εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Αντραΐ μέσω Twitter.

Η Δύναμη Κουντς — επίλεκτη μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, ειδικού σώματος των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων — φέρεται να εκτελεί επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Το Συριακό πρακτορείο SANA κάνειαναφορά για τρεις τραυματίες

 

[[{“fid”:”115987″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”link_text”:null,”attributes”:{“height”:426,”width”:730,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]