Εκτός από την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και των συζητήσεων για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, είχε στο μενού και σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και οι υπόλοιποι ηγέτες της Συμμαχίας έδωσαν το «παρών» στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια στο παλάτι της Μαδρίτης προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.
Το μενού του δείπνου στο παλάτι της Μαδρίτης
Ο διάσημος Μαδριλένος σεφ Πάκο Ρονθέρο επιμελήθηκε το μενού του δείπνου της Συνόδου Κορυδής του ΝΑΤΟ.
Το δείπνο ξεκίνησε με μια ποικιλία από 13 ορεκτικά.
Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» (δεν είναι γάλα από τίγρη αλλά διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.
Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Κουβέντα για την Ελλάδα στην ομιλία του στο ΝΑΤΟ
Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.
Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.
Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί, καθώς και νερό.
Δείτε και πλάνα από την εντυπωσιακή τραπεζαρία του παλατιού: