Κυβερνοασφάλεια: Ανακαλύφθηκαν ευπάθειες στα κινητά Xiaomi

Στη χειρότερη περίπτωση, μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή Android θα μπορούσε να δημιουργήσει και να υπογράψει ένα ψεύτικο πακέτο πληρωμής

Η Check Point Research (CPR) εντόπισε ευπάθειες στον μηχανισμό πληρωμών μέσω κινητού Xiaomi. Σε περίπτωση που αυτή δεν επιδιορθωθεί, ένας εισβολέας θα μπορούσε να κλέψει τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή των Wechat Pay πακέτων ελέγχου και πληρωμών. Στη χειρότερη περίπτωση, μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή Android θα μπορούσε να δημιουργήσει και να υπογράψει ένα ψεύτικο πακέτο πληρωμής.

– Βρέθηκαν τρωτά σημεία στο αξιόπιστο περιβάλλον της Xiaomi

– Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί

– Η Xiaomi αναγνώρισε και διόρθωσε τα κενά ασφαλείας

Η Check Point Research (CPR) εντόπισε ευπάθειες στον μηχανισμό πληρωμών μέσω κινητού Xiaomi. Αν δεν επιδιορθωθεί, ένας εισβολέας θα μπορούσε να κλέψει τα ιδιωτικά κλειδιά που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή των πακέτων ελέγχου και πληρωμής του Wechat Pay. Στη χειρότερη περίπτωση, μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή Androidθα μπορούσε να δημιουργήσει και να υπογράψει ένα ψεύτικο πακέτο πληρωμής.

Συγκεκριμένα, οι ευπάθειες εντοπίστηκαν στο αξιόπιστο περιβάλλον της Xiaomi, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση και τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως κωδικούς πρόσβασης. Οι συσκευές που μελετήθηκαν από τη CPR τροφοδοτούνταν από τσιπ της MediaTek.

Δύο είδη επίθεσης

Η CPR ανακάλυψε δύο τρόπους επίθεσης στον αξιόπιστο κώδικα:

  1. Από μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή Android: Ο χρήστης εγκαθιστά μια κακόβουλη εφαρμογή και την εκκινεί. Η εφαρμογή εξάγει τα κλειδιά και στέλνει ένα ψεύτικο πακέτο πληρωμής για να κλέψει τα χρήματα
  2. Εάν ο δράστης έχει τις συσκευές-στόχους στα χέρια του: Ο επιτιθέμενος κάνει root τη συσκευή, στη συνέχεια υποβαθμίζει το περιβάλλον εμπιστοσύνης και στη συνέχεια εκτελεί τον κώδικα για να δημιουργήσει ένα ψεύτικο πακέτο πληρωμών χωρίς εφαρμογή.

Η CPR γνωστοποίησε υπεύθυνα τα ευρήματά της στη Xiaomi. Η Xiaomi αναγνώρισε και εξέδωσε διορθώσεις.