ΗΠΑ: Η συνεδρίαση για την παραπομπή Τραμπ ξεκίνησε στη Βουλή

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ TWITTER

Η ιστορική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς έγκριση το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών, ο Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

Οι συζητήσεις που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 6 ώρες στο ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς σώμα, θα οδηγήσουν σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

«Κάντε μία προσευχή»: Μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε άλλη μια φορά σήμερα το πρωί την αθωότητά του.

«Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά, τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ! Απαίσιο πράγμα. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο πρόεδρο», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκληθεί στη διάρκεια της ημέρας για μια συζήτηση τουλάχιστον έξι ωρών, η οποία θα οδηγήσει σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

«Απλώς ήθελαν να την φέρουν στον Πρόεδρο. Δεν είχαν καμία πρόθεση να διεξαγάγουν σωστή έρευνα. Δεν μπορούσαν να βρουν εγκλήματα, έτσι έφτιαξαν μια αόριστη κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας και κατάχρησης του Κογκρέσου, την οποία κάθε κυβέρνηση εξ αρχής έχει διαπράξει» συνέχισε ο Τραμπ.