Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση ζήτησε η εισαγγελέας

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Νέα ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να απαλλαχθούν όλοι οι πρώην βουλευτές από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, η Αδαμαντία Οικονόμου εισηγήθηκε να απαλλαχθούν και όλοι όσοι κατηγορούνταν για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, «δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα, ούτε εντολή του Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων».

Αναφερόμενη στους μάρτυρες κατηγορίας που κατέθεσαν στη δίκη, είπε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση, είτε εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις και συμπεράσματα.

Για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί τους ήταν αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα που δεν αντέχουν στη λογική».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα, καθώς και τη μετατροπή του κατηγορητηρίου για τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.