Η πρώτη αναμέτρηση τουρκικού – ρωσικού στρατού στην Ιντλίμπ – Τι λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

Το περιστατικό που επιχειρούν να αποφύγουν εδώ και μήνες Άγκυρα και Μόσχα έγινε πραγματικότητα, καθώς ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ. 

Την ώρα που Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι επιχειρούν να βρουν την «χρυσή τομή» σε συναντήσεις στην Μόσχα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την προέλαση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ ο βομβαρδισμός της περιοχής προκάλεσε τον θάνατο 2 Τούρκων στρατιωτών και των τραυματισμό ακόμη 5. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ανέφερε ότι η Άγκυρα παρείχε υποστήριξη με το πυροβολικό σε αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά των δυνάμεων του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι αντάρτες κατάφεραν να «σπάσουν» τις γραμμές του συριακού στρατού σε 2 σημεία με αποτέλεσμα η ρωσική πολεμική αεροπορία να πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα στις φιλοτουρκικές δυνάμεις των ανταρτών και να βοηθήσει τον συριακό στρατό να απωθήσει την επίθεση.