Quantcast

Η Νέα Ζηλανδία ξεκινάει εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους να ξεπερνούν τους επώδυνους χωρισμούς

«Οι χωρισμοί είναι χάλια ... αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας»

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε την Τετάρτη εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους της χώρας να ξεπερνούν επώδυνους χωρισμούς, ενθαρρύνοντας τις ραγισμένες καρδιές να «συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους» και να μπλοκάρουν τον/την πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ανακάμψετε όταν τελειώσει η αγάπη και θα προβληθεί σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram.

“Οι χωρισμοί είναι χάλια … αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας”, λέει μια χαλαρωτική φωνή στο βίντεο της καμπάνιας.

Οι εικόνες εμφανίζουν νεαρά άτομα να εξηγούν πώς διαχειρίστηκαν τον χωρισμό τους.

“Πρέπει να το κάνω. Γίνεται γελοίο, γίνεται τόσο ανεξέλεγκτο. Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ. Πρέπει να το ξεχάσω”, λέει, ταραγμένος, ένας νεαρός που άρχισε να μπλοκάρει τον πρώην έρωτά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπουργός αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύει 6,4 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (3,7 εκατομμύρια ευρώ) για την εκστρατεία για τρία χρόνια.

“Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας (…) και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους”, είπε.

Όπως εξήγησε, το «Love Better» είναι μια «εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης» που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».

Έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών νέων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τη UNICEF.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ