Η άγνωστη επιστολή του Μπιν Λάντεν για τους προέδρους των ΗΠΑ

Στην επιστολή από τον Μάιο του 2010 προέτρεπε συνεργάτη και φίλο του να σχεδιάσει την δολοφονία του Ομπάμα

Εκατοµµύρια ισλαµιστών τον αποκαλούσαν µε δέος µε διάφορα παρατσούκλια! Ο «πρίγκιπας», ο «εµίρης», ο «µαύρος εµίρης», ο «Αµπού Αµπντάλαχ», ο «σεΐχης Μουτζαχεντίν», ο «σεΐχης Λέοντας», ο «επισκέπτης» και ο «διευθυντής» ήταν τα κυριότερα από αυτά, ενώ είχε κι άλλα τόσα, λιγότερα γνωστά! Το πραγµατικό, πλήρες όνοµά του, µε το οποίο καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του στις 10 Μαρτίου 1957, ήταν Οσάµα µπιν Μοχάµεντ µπιν Αουάντ µπιν Λάντεν.

Ο λόγος σήµερα για τον Οσάµα µπιν Λάντεν. Και αναρωτιόµαστε: Είναι δυνατόν, 10 χρόνια από τον θάνατό του, ο κορυφαίος τροµοκράτης της Ιστορίας να στέλνει µηνύµατα από τον τάφο; Κι όµως είναι!

Ηταν Μάιος του 2010 όταν ο Λάντεν είχε στριµωχτεί στα καταφύγιά του, αφού είχε πληροφορίες ότι τέσσερις ειδικές οµάδες τον κυνηγούσαν µε σκοπό να τον εξολοθρεύσουν. Κατά την προεδρία Κλίντον, πριν από τους ∆ίδυµους Πύργους, οι µυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν εντοπίσει οκτώ φορές τα κρησφύγετά του, αλλά ο πρόεδρος δεν είχε, για διάφορους λόγους, δώσει την εντολή σύλληψης-εκτέλεσης. Αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές τα πρώτα χρόνια της προεδρίας Οµπάµα. Μέχρι που οι πληροφοριοδότες του αρχιτροµοκράτη τού έστειλαν το µήνυµα ότι ο Οµπάµα τον ήθελε νεκρό. Από τότε και µετά ο Οσάµα Μπιν Λάντεν άρχισε να κρύβεται σε απίστευτα µέρη και άλλαζε διαρκώς τόπο κατοικίας. Επιπρόσθετα, επικοινωνούσε µε τους συνεργάτες του µε αναλογικά και όχι µε ψηφιακά µέσα. Απέφευγε τα κινητά τηλέφωνα, τα δορυφορικά, το ∆ιαδίκτυο. Είχε αναπτύξει ένα δίκτυο παραδοσιακών ταχυδρόµων, που µετέφεραν τις επιστολές του χέρι-χέρι στους παραλήπτες.

 

Το νόημα

Εστιάζουµε, λοιπόν, σήµερα, σε µία από αυτές τις επιστολές, που είχε γράψει τον Μάιο του 2010 και η οποία τον ίδιο µήνα παραδόθηκε στον παραλήπτη της.

Σε αυτήν προέτρεπε έναν συνεργάτη και φίλο του να σχεδιάσει τη δολοφονία του προέδρου Οµπάµα. Η επιστολή αυτή ξεκινά ως «διαταγή», αλλά ο ιδρυτής της «Αλ Κάιντα» πάει το πράγµα παραπέρα και προκαλεί αίσθηση µε τη σατανικότητα των εντολών που δίνει! Αξίζει να τις διαβάσουµε επί λέξει: «Ζήτησα από τον Σεΐχ Σαΐντ, ο Αλλάχ να ελεήσει την ψυχή του, να αναθέσει στον αδελφό lλιας να προετοιµάσει δύο οµάδες, µία στο Πακιστάν και άλλη µία στην περιοχή Μπαγκράµ του Αφγανιστάν, µε την αποστολή να προβλέψουν και να εντοπίσουν τις επισκέψεις του Οµπάµα ή του Πετρέους στο Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν, για να στοχεύσουν τα αεροσκάφη οποιουδήποτε από αυτούς. ∆εν θέλω να στοχεύσουν τις επισκέψεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, του υπουργού Αµυνας Γκέιτς, του επικεφαλής του επιτελείου (προέδρου) Μούλεν ή του ειδικού απεσταλµένου στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν (Ρίτσαρντ) Χόλµπρουκ. Οι οµάδες θα παραµείνουν σε επιφυλακή για τον Οµπάµα ή τον Πετρέους. Ο Οµπάµα είναι ο επικεφαλής των Απίστων και, αν τον σκοτώσουµε, αυτόµατα ο Μπάιντεν θα αναλάβει την προεδρία για το υπόλοιπο της θητείας, όπως είναι ο (συνταγµατικός) νόµος εκεί. Ο Μπάιντεν είναι εντελώς απροετοίµαστος γι’ αυτή τη θέση, η οποία θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε κρίση. Oσο για τον Πετρέους, είναι ο κρίσιµος άνθρωπος σε αυτόν τον τελευταίο χρόνο του πολέµου και η θανάτωσή του θα άλλαζε την πορεία του πολέµου. Ζητήστε λοιπόν από τον αδελφό lλιας να µου στείλει τα βήµατα που έχει κάνει σε αυτό το έργο».

 

Η αλυσίδα

Το εκπληκτικό της επιστολής αυτής λοιπόν δεν είναι το γεγονός ότι ο Mπιν Λάντεν διατάσσει την εκτέλεση του Οµπάµα!

Eίναι ότι διατάσσει να µην πειράξει κανείς τον τότε αντιπρόεδρο Μπάιντεν.

Προφανώς ο Mπιν Λάντεν θεωρούσε τον Μπάιντεν αδύναµο κρίκο της αλυσίδας. Είναι προφανές ότι ο αρχιτροµοκράτης θεωρούσε πως ο Μπάιντεν είχε ηγετικές αδυναµίες. Και σίγουρα θα είχε διαβάσει τις δηλώσεις του από το 2009, σύµφωνα µε τις οποίες ήταν αντίθετος µε την απόφαση του τότε προέδρου Οµπάµα να αυξήσει τα αµερικανικά στρατεύµατα στο Αφγανιστάν µε επιπλέον 17.000 άνδρες!

Ενα πρώην µέλος του Συµβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Οµπάµα, ο Μπρετ Μπρούεν, είχε δηλώσει αργότερα ότι «ο Μπάιντεν ήταν πολύ ξεκάθαρος για το Αφγανιστάν… Είπε ότι πρέπει να φύγουµε από εκεί».

Ενώ εν µέσω κορωνοϊού, το 2020, αποκαλύφθηκε ότι ο Μπάιντεν, ως αντιπρόεδρος του Οµπάµα, είχε επιφυλάξεις για την επιχείρηση των ειδικών δυνάµεων που τελικά σκότωσε τον Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου του 2011.

Ο Μπιν Λάντεν, πριν από µία δεκαετία, προέβλεψε µε ακρίβεια ότι κάποια στιγµή πολιτικοί όπως ο Μπάιντεν θα επέλεγαν την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, θεωρώντας τον εκεί πόλεµο αδιέξοδο. Ως πρόεδρος των ΗΠΑ, όµως, ο Μπάιντεν κατηγορείται κυρίως για τον χειρισµό του, που προκάλεσε χάος στο Αφγανιστάν, υπέρ των Ταλιµπάν και της «Αλ Κάιντα», την οποία όλοι θεωρούσαµε «πεθαµένη»!

Ακόµα και οι φίλοι του Μπάιντεν στο ∆ηµοκρατικό Κόµµα δεν αρνούνται ότι η αποχώρηση από το Αφγανιστάν µε τον τρόπο που έγινε προκάλεσε χάος στην περιοχή. Το θέαµα Αφγανών να κρέµονται από τις ρόδες των αεροσκαφών της USAF και στη συνέχεια να πέφτουν από τον ουρανό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο, θα µείνει αξέχαστο για πάντα στις µνήµες όλων µας!

Η επιστολή του Μπιν Λάντεν που φέρνουµε σήµερα στο φως της δηµοσιότητας και αναφέρεται στον Μπάιντεν είναι ένα µήνυµα από τον τάφο. ∆εν θα είχαµε µάθει ποτέ την ύπαρξή της, αν οι Αµερικανοί κοµάντος δεν είχαν εισβάλει στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, όπου και τον εκτέλεσαν.

Μετά την εκκαθάριση του σπιτιού, πήραν µαζί τους πολλά αρχεία, µεταξύ των οποίων και την εν λόγω επιστολή. Οπως και να έχει, πάντως, η επιστολή του Οσάµα Μπιν Λάντεν, η οποία διδάσκεται ακόµα και στη στρατιωτική ακαδηµία του West Point, είναι σαν να φωνάζει από τον τάφο: «Κούρδοι, Σύριοι, Λίβυοι, Σαουδάραβες και Αφγανοί, η Αµερική θα σας πουλήσει όλους. Ελάτε µαζί µας!».

 

Πηγή: Parapolitika.gr