Γαλλία: Ανακοινώθηκε χαλάρωση περιορισμών σε ταξίδια προς το εξωτερικό

Έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

Η Γαλλία θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού στα ταξίδια εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

 

 

Το γαλλικό ΥΠΕΞ ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, πως οι ταξιδιώτες από ή προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη δεν θα χρειάζονται πλέον αδιάσειστο λόγο για να ταξιδέψουν. Εχθές, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασαν και πάλι τα 30.000.

 

 

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν δήλωσε πως η χαλάρωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης σε αυτές τις χώρες. «Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Βρετανία, διότι τώρα η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί επίσης ευρέως στη Γαλλία», έγραψε σε ένα tweet που ανήρτησε στον λογαριασμό του.

 

Θα απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού για την είσοδο στη Γαλλία

 

Όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί, όπως η απαίτηση ενός αρνητικού τεστ Covid-19 λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι, θα παραμείνουν σε ισχύ, συμπλήρωσε το υπουργείο, ενώ το σχετικό διάταγμα θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή.

 

 

Ο Λεμουάν είπε επιπλέον ότι για άλλες χώρες, που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ο κατάλογος των νομίμων κινήτρων για να ταξιδέψει κανείς θα διευρυνθεί, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οικογενειακές καταστάσεις.

 

 

Η Γαλλία εξακολουθεί να συστήνει τον περιορισμό ταξιδίων
Στην ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ σημειώνεται πως μεταξύ των νέων νομίμων λόγων για ταξίδια θα είναι το γεγονός ότι ένα πρόσωπο, που είναι παντρεμένο ή συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με ένα άλλο, ζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

 

 

Εντούτοις, το γαλλικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι, σε γενικές γραμμές, συστήνει έντονα τον περιορισμό των μετακινήσεων στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.