Έξι νεκρές φώκιες ξεβράστηκαν σε παραλία – Τις μαχαίρωσαν άγνωστοι

Ο δήμος της περιοχής στη Νότια Αφρική δήλωσε πως θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Έξι φώκιες ξεβράστηκαν νεκρές σε μια παραλία στο Κέιπ Τάουν στη νότια Αφρική, καθώς μαχαιρώθηκαν από άγνωστους.

Το περιστατικό με τις νεκρές φώκιες του Ακρωτηρίου, θηλαστικά που ζουν στα νερά της νότιας Αφρικής, έλαβε χώρα στην παραλία Λονγκ Μπιτς, στο Κομέτιε. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμος της περιοχής, «πιθανότατα πνίγηκαν λόγω των τραυμάτων τους» ενώ παράλληλα δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις ως προς την ταυτότητα των δραστών. Ωστόσο ο δήμος έκανε λόγο για μια «υπόμνηση των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στην άγρια ζωή». Επίσης, ο δήμος έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις αρχές, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Οι αρχές ενημερώθηκαν την Τετάρτη ότι οι έξι φώκιες, τρεις αρσενικές και τρεις θηλυκές φώκιες, βρέθηκαν στην ακτή και έφεραν «ασυνήθιστα τραύματα». Από τις ακτινογραφίες και τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι κάποιος τις είχε μαχαιρώσει, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη θάλασσα, με τις δημοτικές αρχές να καταγγέλλουν «τη βαναυσότητα» σε βάρος των ζώων και να υπόσχονται ότι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Οι φώκιες του Ακρωτηρίου ζυγίσουν γύρω στα 200-300 κιλά και φτάνουν σε μήκος τα 2 μέτρα. Ζουν σε αποικίες και σπανίως απομακρύνονται από τις ακτές. Καθώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών για να τραφούν, μπαίνουν στο στόχαστρο ψαράδων που μερικές φορές τις κυνηγούν λαθραία για να μειωθεί ο αριθμός τους. Τον Ιανουάριο, ένα μωρό φώκιας δάγκωσε δύο λουόμενους σε μια παραλία του Κέιπ Τάουν. Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Θαλάσσιας Διάσωσης, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες παραλίες τους τελευταίους μήνες.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ