Έλον Μασκ: Ήταν επίπονο να απολύσω τόσο κόσμο από το Twitter

«Έγιναν πολλά λάθη στην πορεία; Φυσικά. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά, αισθάνομαι ότι οδεύουμε προς κάτι καλύτερο»

Στο BBC μίλησε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, αποκαλύπτοντας ότι η διαδικασία των απολύσεων δεν ήταν «καθόλου διασκεδαστική» ενώ μπορεί μερικές φορές να είναι και «επίπονη».

 

Ωστόσο, ο Μασκ δήλωσε ότι δεν προβαίνει στις απολύσεις αυτοπροσώπως: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάω με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC.

Παράλληλα, ο δισεκατομμυριούχος δεν διευκρίνισε το ακριβές ποσό της περιουσίας του αλλά παραδέχτηκε ότι για να μπορέσει να αγοράσει το Twitter για πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια έπρεπε να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαιο. Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις περιλαμβανόταν η πώληση μετοχών αλλά και η πώληση μεριδίων σε εταιρείες.

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter μίλησε για μια «εξαιρετικά επώδυνη και αγχωτική κατάσταση». «Έγιναν πολλά λάθη στην πορεία; Φυσικά. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά, αισθάνομαι ότι οδεύουμε προς κάτι καλύτερο», τόνισε ο Μασκ.

Εκτός αυτών, ο ιδιοκτήτης του Twitter μίλησε και για τα συχνά αμφιλεγόμενα tweets που έχει κάνει στην πλατφόρμα.

«Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 π.μ.», είπε αστιευόμενος.

Μεταξύ άλλων, ο Μασκ μίλησε και για τις πολιτικές του θέσεις ισχυριζόμενος ότι στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ψήφισε τον Τζο Μπάιντεν: «Σίγουρα σχεδόν η μισή χώρα ψήφισε Τραμπ. Δεν ήμουν ένας από αυτούς», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Twitter θα έπρεπε να αποτελεί μια πλατεία πόλης όπου όλοι συζητούν και όχι ένα μέρος που εστιάζει στην κομματική και μόνο πολιτική