Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει «σκληρές δυνάμεις» αν χρειαστεί

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Όπως τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, «αν χρειαστεί, η Τουρκία θα χρησιμποιήσει και σκληρές δυνάμεις ως συνέχεια της διπλωματίας».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει, αν χρειαστεί, και «σκληρές δυνάμεις» προκειμένου να αντιμετωπίσει, σε οποιοδήποτε μέρος και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, τυχόν προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων εναντίον της. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη πως ο λόγος που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πήγε στη Λιβύη και συνάντησε μόνο τον στρατάρχη Χαφτάρ είναι επειδή θέλει να πάρει τη στήριξή του ώστε να παράξουν μια πολιτική ενάντια στην Τουρκία.

Στις δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ η Ελλάδα προσπάθησε να περιορίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας.

«Με βάση αυτό τον χάρτη αναγνωριζόταν περιοχή κυριαρχίας στο Καστελόριζο τέσσερις χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από το ίδιο το Καστελόριζο, μέσω του Καστελόριζου στην Ελλάδα. Αντί να μετρούν από την ηπειρωτική χώρα , μετρούν από τα νησιά που κατέχουν και θέτουν σύνορα όπως υφαλοκρηπίδα και περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας προσπαθούν σχεδόν να φέρουν την Τουρκία σε μια κατάσταση που να μην μπορεί να ρίξει παραγάδι στην Μεσόγειο», ανέφερε.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive, o εκπρόσωπος του ΑΚΡ ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με την πλευρά της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως η νόμιμη πλευρά. «Οι δηλώσεις του τύπου ‘εκεί υπάρχουν δύο πλευρές, εμείς κάναμε συμφωνία με τη λάθος πλευρά’ τις οποίες κάνουν κάποιοι από την Τουρκία πηγάζουν εντελώς από αγραμματοσύνη.

Η Τουρκία δια της νομικής οδού και της διπλωματικής οδού έχει δώσει για άλλη μια φορά την απάντησή της σε εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ντε φάκτο κατάσταση αγνοώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Και οι ναυτικές μας δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν την σημαία εκεί απέναντι σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από την απάντησή μας δια της νομικής και διπλωματικής οδού. Όλα αυτά έχουν αναφερθεί και από τον Πρόεδρό μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ».