Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά Χριστοδουλίδη με δύο μονάδες διαφορά από τον Μαυρογιάννη – Ρυθμιστής ο Ανδρέας Νεοφύτου στον δεύτερο γύρο

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στον πρώτο γύρο ο Νίκος Χριστουδουλίδης συγκεντρώνει περισσότερους από 127.262 ψήφους και ποσοστό 32,04%.

Οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στον πρώτο γύρο ο κ. Χριστουδουλίδης συγκεντρώνει περισσότερους απο 127.262 ψηφους και ποσοστό 32,04%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάνης συγκεντρώνει πάνω απο 117.590 ψηφους και ποσοστό 29,61%. Ο Ανδρέας Νεοφύτου συγκεντρώνει 103.703 ψηφους και ποσοστό 26,11%. Την πρωτιά Χριστοδουλίδη έδειξαν και τα exit polls αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας

Κομβικό ρόλο στον δεύτερο γύρο θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μένει τρίτος και είναι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ.

Επειδή και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα στηρίξει τον Νίκος Χριστοδουλίδη, και όχι τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίο στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Μεγάλη η συμμετοχή

Σημειώνεται ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στις 6 οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της Κύπρου έκλεισαν.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033, ενώ συνολικά 14 είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.