Δομινικανή Δημοκρατία: Φίλος του υπουργού Περιβάλλοντος ήταν ο ένοπλος που τον σκότωσε μέσα στο υπουργείο

Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ορλάντο Χόρχε Μέρα, δολοφονήθηκε από έναν στενό φίλο του μέσα στο γραφείο του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι ότι, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη ζωή του σε μια ένοπλη επίθεση στο γραφείο του», είπε ο Ομέρο Φιγκερόα.

«Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

Σύμφωνα με τρεις πηγές του υπουργείου, ο ένοπλος μπήκε στο γραφείο του υπουργού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία σύσκεψη με τους υφυπουργούς, και άνοιξε πυρ. Εργαζόμενοι στο κτίριο είπαν ότι άκουσαν τουλάχιστον επτά πυροβολισμούς.

Η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση.

Ο 55χρονος Μέρα ήταν νομικός και ιδρυτικό μέλος του Σύγχρονου Επαναστατικού κόμματος. Ανέλαβε υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων τον Αύγουστο του 2020. Ήταν επίσης γιος του πρώην προέδρου της Δομινικανής Δημοκρατίας, Σαλβαδόρ Χόρχε Μπλάνκο (1982-86), ενώ ο γιος του είναι βουλευτής.