Αφγανιστάν: Επίθεση σε φυλακή από το Ισλαμικό Κράτος

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Στην Τζαλαλαμπάντ σημειώθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση που έγινε σε φυλακή στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν.

 

 

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, προκαλώντας το ξέσπασμα σφοδρών μαχών στη διάρκεια των οποίων δεκάδες κρατούμενοι δραπέτευσαν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

 

 

Ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε πως μετά την τεράστια έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου ακολούθησαν τουλάχιστον δύο μικρότερες εκρήξεις έξω από τη φυλακή και πως στη συνέχεια η αστυνομία συγκρούστηκε με τους επιτιθέμενος που είχαν λάβει θέσεις σε κοντινά σημεία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι μαχητές του πραγματοποίησαν την επίθεση αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση ότι για τη χθεσινή επίθεση ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση.

 

 

«Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που συνεχίζονται», δήλωσε ο Καντέρι. Περισσότεροι από 50 κρατούμενοι δραπέτευσαν, και ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, πρόσθεσε.