Η Henkel συνεργάζεται με την Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E

Λύσεις Loctite υψηλής απόδοσης και τεχνογνωσία για μηχανική αξιοπιστία της Porsche 99X Electric

Η Henkel μέσω του γνωστού brandLoctite, συνεργάζεται με την Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, την αποκλειστικά μοναδική, εξ΄ ολοκλήρου ηλεκτρική και πιο βιώσιμη σειρά motorsport. Με μια ισχυρή κληρονομιά απόδοσης, καινοτομίας, αξιοπιστίας και βιωσιμότητας, η Loctite έγινε ο επίσημος συνεργάτης συγκολλητικών για την ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E, προσφέροντας κορυφαία επαγγελματικά προϊόντα και εκτεταμένη τεχνική εξειδίκευση στην Porsche 99X Electric – το ​​πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA προωθεί ενεργά τις ηλεκτροκίνητες και καινοτόμες λύσεις μετακίνησης που συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο. «Η Henkel και η Porsche έχουν δεσμευτεί με κοινό στόχο να οδηγήσουν προοδευτικά προς ένα αειφόρο μέλλον».

Η Porsche Motorsport βελτιώνει διαρκώς την Porsche 99XElectric, σε αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία για να αγωνιστεί στην πιο ανταγωνιστική σειρά αγώνων στον κόσμο – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Η Henkel παρέχει λύσεις συγκόλλησης για πολλές εφαρμογές, τόσο στα εργαστήρια ανάπτυξης της Porsche, όσο και στις πίστες αγώνων.

Ως μέρος της συνεργασίας, η TAG Heuer Porsche Formula E, χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων Loctite, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς εποξικών συγκολλητικών υψηλής απόδοσης, συγκρατητικών ενώσεων, συγκολλητικά πλήρωσης διακένων, ασφαλιστικά σπειρώματος (μεσαίας και υψηλής αντοχής), κατασκευαστικές κόλλες, στεγανοποιητικά σπειρωμάτων και κόλλες στιγμής. Η χρήση αυτών των προϊόντων, διασφαλίζει πλήρη μηχανική αξιοπιστία για μια σειρά βασικών εφαρμογών, οι οποίες εκτείνονται από τα ρουλεμάν ανάρτησης, τα μέρη του περιβλήματος του κιβωτίου ταχυτήτων και τους κοχλίες του συστήματος μετάδοσης κίνησης, έως τα εξαρτήματα του τιμονιού, τους ελαστικούς δακτυλίους (Orings) και τα καλώδια. Οι πίστες δοκιμών της Porsche για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων επωφελούνται, επίσης, από τις λύσεις Loctiteυψηλής απόδοσης.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα Formula Eτης TAG Heuer Porsche, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIAFormula E», αναφέρει ο Joerg von Ameln, Αντιπρόεδρος General Manufacturing & Maintenance, Henkel AdhesiveTechnologies. «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μαζί το δρόμο για αυτό που, σαφώς, θα είναι το μέλλον motorsport. Αυτό είναι ένα προφανές ταίριασμα γιατί, όπως και εμείς, έτσι και η Porscheμπαίνει σε αγώνες για να κερδίσει!».

«Η συνεργασία απεικονίζει ιδανικά τις κοινές αξίες του brandμας», προσθέτει ο Eric Saunders, Αντιπρόεδρος Marketing, General Manufacturing & Maintenance, Henkel AdhesiveTechnologies. «Πρόκειται για ένα ιδανικό πεδίο συνεργασίας στο οποίο μπορούμε να τονίσουμε τη δέσμευση της Loctite για την χρήση πρωτοποριακών προϊόντων που βασίζονται σε πραγματικές γνώσεις, τα οποία πληρούν την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα στο μέγιστο βαθμό».

«Προκειμένου να έχουμε επιτυχία σε μια τόσο άκρως ανταγωνιστική σειρά αγώνων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, χρειαζόμαστε ισχυρούς συνεργάτες που να μοιράζονται τη δέσμευσή μας και το όραμά μας για το μέλλον motorsport. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Henkel ως αξιόπιστο ισχυρό συνεργάτη μας. Η βασική φιλοσοφία και τα προϊόντα της Loctite αντιπροσωπεύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, γεγονός που την καθιστά το τέλειο ταίρι για την Porsche», εξηγεί ο Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Henkel, ενός από τους παγκόσμιους κορυφαίους προμηθευτές συγκολλητικών, στεγανοποιητικών, επεξεργασίας επιφανειών και της Porsche, ενός από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες motorsport, και οι δύο με ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, είναι η συνέχεια μιας μακράς, αξιόπιστης συνεργασίας.

Αποκορύφωμα της συνεργασίας αποτέλεσε ο εορτασμός που πραγματοποιήθηκε στο MexicoCity EPrix στις 12 Φεβρουαρίου: Ξεκινώντας από την pole position, στην πίστα AutodromoHermanos Rodriguez στο Νο. 94 Porsche 99X Electric, ο PascalWehrlein (GER) κέρδισε την πρώτη νίκη για την Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Ο teammateτου André Lotterer (GER) τερμάτισε δεύτερος στο Νο. 36 μονοθέσιο, κάνοντας τον τέλειο θρίαμβο για τον κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων της Στουτγάρδης στον τρίτο γύρο της FormulaE αυτής της σεζόν, με το TAG Heuer Porsche Formula να κατακτά τις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο του Μεξικού. Η ομάδα E προχωρά στην κατάταξη της ομάδας στην τρίτη θέση. Στην κατάταξη των οδηγών, ο Pascal Wehrlein βρίσκεται τρίτος, ισόβαθμος με τον André Lotterer στην τέταρτη θέση.

Στις 9 και 10 Απριλίου, η ABB Formula E World Championshipεπιστρέφει στην Ευρώπη. Η διοργάνωση του event για τον 4ο και τον 5ο γύρο θα πραγματοποιηθεί σε μια προσωρινή πίστα δρόμου που βρίσκεται στην περιοχή EUR της Ρώμης. Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E θα συμμετάσχει και πάλι στον αγώνα ενάντια στους ανταγωνιστές της, με στόχο να επαναλάβει τα επιτυχημένα αποτελέσματα του Μεξικού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα και τα νέα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E και για τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης στον κόσμο, είναι διαθέσιμες στο: newsroom.porsche.com/formulae andmedia.porsche.com/formulae

LOCTITE®, σήμα κατατεθέν της Henkel ή/και των θυγατρικών της στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού.

Για την εταιρία Henkel

Η Henkel δραστηριοποιείται παγκοσμίως με ένα καλά ισορροπημένο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Η εταιρεία κατέχει ηγετικές θέσεις με τις τρεις επιχειρηματικές της μονάδες τόσο σε βιομηχανικές όσο και σε καταναλωτικές επιχειρήσεις χάρη στις ισχυρές μάρκες, τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες. Η Henkel Adhesive Technologies είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά συγκολλητικών – σε όλα τα τμήματα της βιομηχανίας παγκοσμίως. Στις επιχειρήσεις της Laundry & Home Care και Beauty Care, η Henkel κατέχει ηγετικές θέσεις σε πολλές αγορές και κατηγορίες σε όλο τον κόσμο. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876 και ανατρέχει σε περισσότερα από 140 χρόνια επιτυχίας. Το 2021, η Henkelανέφερε πωλήσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 53.000 άτομα παγκοσμίως – μια παθιασμένη και εξαιρετικά ποικιλόμορφη ομάδα, ενωμένη από μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα, έναν κοινό σκοπό και κοινές αξίες. Ως αναγνωρισμένος ηγέτης στη βιωσιμότητα, η Henkel κατέχει κορυφαίες θέσεις σε πολλούς διεθνείς δείκτες και κατατάξεις. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel είναι εισηγμένες στον Γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη DAX. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε www.henkel.com.

Για την εταιρία Porsche στην Formula E

Με την Porsche 99X Electric, η Porsche επέστρεψε στους αγώνες μονοθέσιων ανοιχτών τροχών το 2019 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια και γιόρτασε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο σημειώνοντας τη δεύτερη θέση στην πρώτη της σεζόν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στην ABB FormulaE σεζόν 6. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που φέρει το Porsche E Performance Powertrain και αναπτύχθηκε από τη Weissach χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων. Η διαχείριση ενέργειας και η αποδοτικότητα είναι σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας στη Formula E και στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων παραγωγής. Για τη σεζόν 2021/2022, το 99X Electric έχει μέγιστη ισχύ 250 kW στη λειτουργία καταλληλόλητας και 220 kW(τελευταία σεζόν 200 kW) σε κανονική λειτουργία αγώνα. Το Attack Mode αυξάνει την ισχύ στα 250 kW (την περασμένη σεζόν 235 kW). Η μέγιστη ανάκτηση είναι 250 kW. Ηχωρητικότητα της μπαταρίας είναι 52 κιλοβατώρες. Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E αντιμετωπίζει την τρίτη σεζόν της με την Porsche 99X Electric.