Θεσσαλονίκη: Στο «Παπανικολάου» Πλεύρης και Γκάγκα – «Θα είχε λαμπαδιάσει το νοσοκομείο αν δεν έκοβαν άμεσα την παροχή οξυγόνου»

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύευται ο ένας εκ των δυο τραυματιών - Άμεση λειτουργική θα είναι ξανά η κλινική Covid του νοσοκομείου

Στις άμεσες ενέργειες που έγιναν μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στον δεύτερο όροφο της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πανανικολάου, όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήρθε στο νοσηλευτικό ίδρυμα εκτάκτως από την Αθήνα μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μίνα Γκαγκα.

«Έγιναν όλες οι ενέργειες καθώς όπως καταλαβαίνετε με παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που αναφλέγεται υπάρχει πολύ μεγάλη επικινδυνοτητα. Λειτούργησε ακαριαία το προσωπικό και ειδικά ο γιατρός Στ. Τρύφων, που έδωσαν άμεσα τη φροντίδα και έτσι απετράπησαν τα χειρότερα. Το σύνολο των ατόμων που βρίσκονταν σε οξυγόνο έγινε μια ταχεία προσπάθεια ώστε να έχουν άμεσα περίθαλψη».

Για τα αίτια της φωτιάς ανέφερε ότι θα υπάρξει πραγματογνωμοσύνη που θα είναι σαφής. «Θα υπάρξει πόρισμα της πυροσβεστικής χωρίς να αποκλείεται τίποτα, αναφορικά με τον αν υπάρχει αμέλεια, σε ποιον βαθμό, αν υπάρχει άλλη ενέργεια, αναζητώνται τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα», είπε ο υπουργός.

Τόνισε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν επηρεάζεται και πως θα γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Σημείωσε δε ότι αν χρειαστεί θα υπάρχει ενίσχυση από το νοσοκομείο 424.

Αναφορικά με το αν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας/πυρόσβεσης του κτηρίου μετά από ερώτηση της Voria.gr απάντησε: «Η ενημέρωση είναι ότι λειτούργησε. Από τις 9 περίπου το πρωί που έγινε η αναφορά η κατάσβεση ολοκληρώθηκε μέχρι και πριν τις 9.30, άρα το πλαίσιο αυτό λειτούργησε. Το θέμα είναι να δούμε γιατί προκλήθηκε η πυρκαγιά».

Επισήμανε ότι το νοσοκομείο αν χρειαστεί θα ενισχυθεί και θα λειτουργήσει κανονικά στην επόμενη εφημερία.

Αναφορικά με τους ασθενείς που ήταν στην πτέρυγα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι όλοι μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου σε κανονικές συνθήκες.

 

 

 

 

Πηγή: voria.gr