Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο της ΕΕ για την απαγόρευση κινητήρων βενζίνης και ντίζελ από το 2035

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ άφησε αιχμές για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νίκος Μιχαλόπουλος 

Τελικά, η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο της ΕΕ για απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα από το 2035, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα συμφωνήσει με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει ουσιαστικά την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 55 % έως το 2030 από τα επίπεδα του 1990, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε 100% μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2035. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν αδύνατο να πουληθούν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από τότε.

Οι νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν την απόφαση αυτόν τον μήνα πριν από τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για τον τελικό νόμο.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ένωση βιομηχανίας BDI της Γερμανίας την Τρίτη, ο Λίντνερ είπε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν θέσεις για κινητήρες εσωτερικής καύσης, επομένως η απαγόρευση ήταν λάθος και είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει με αυτήν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Λίντνερ, μέλος των Ελεύθερων Δημοκρατών που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και μοιράζεται την εξουσία με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, τόνισε ότι η Γερμανία θα εξακολουθεί να είναι ηγετική αγορά για ηλεκτρικά οχήματα.