Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτοί είναι οι μεγαλεπήβολοι στόχοι του για το 2020

ΤΙΤΛΟΣ ΣΕ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ ΚΑΙ «ΣΠΑΣΙΜΟ» ΤΟΥ ΒIG-3

Τέσσερις μεγαλεπήβολους στόχους είχε θέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν μπει το 2019, δηλαδή  να μπει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, να φτάσει ως τα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ, να κατακτήσει ένα τουρνουά Masters και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα τελικά του ATP, στο Λονδίνο.

Η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες τον «είδε» να πετυχαίνει τους τρεις από τους τέσσερις (πλην του Masters), τον τελευταίο μάλιστα και με το παραπάνω, καθώς όχι μόνο συμμετείχε στα ATP Finals, αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Αφού λοιπόν η στοχοθεσία του έφερε «γούρι», ο Έλληνας τενίστας είπε να το επαναλάβει, τοποθετώντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για το 2020. Πόσο ψηλά; Όσο να «σπάσει» το big-3 του παγκόσμιου τένις και να κερδίσει ένα από τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς! 

«Ένας από τους στόχους μου για τη νέα χρονιά θα είναι να κατακτήσω έναν τίτλο Grand Slam, να τερματίσω στο Top 3 μέχρι το τέλος της σεζόν, να φτάσω ξανά σε τελικό ATP Finals και να κερδίσω ένα τουρνουά Masters 1000» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Έχουμε τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ που βρίσκονται στη κορυφή. Πάντα ήταν εκεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνω εγώ είναι να κάνω το βήμα παραπάνω και να τους προσπεράσω. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για τη νέα χρονιά, καθώς θα πρέπει να προσπεράσω έναν από αυτούς προκειμένου να ανέβω στην κορυφαία τριάδα», συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για την Παγκόσμια Έκθεση του πρωταθλήματος τένις του Mubadala.