Σε καλό κλίμα η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ

Σημαντικά θέματα του ελληνικού μπάσκετ συζήτησαν οι ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ στη σημερινή (27/9) τηλεδιάσκεψη, των εκπροσώπων των δύο φορέων

Σημαντικά θέματα του ελληνικού μπάσκετ συζήτησαν οι ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ στη σημερινή (27/9) τηλεδιάσκεψη, των εκπροσώπων των δύο φορέων. Πέραν των δύο προέδρων, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου (ΕΣΑΚΕ) και Βαγγέλη Λιόλιου (ΕΟΚ), στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Νίκος Λεπενιώτης από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Σταύρος Ντίνος από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ την ΚΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Τάκης Τριαντόπουλος. ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ έδειξαν πρόθεση ν’ αφήσουν πίσω τις τεταμένες σχέσεις και συζήτησαν λύσεις που θα οδηγήσουν στην πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ.

ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν για εναρμόνιση με τη FIBA σε ό,τι αφορά στην έκδοση των δελτίων, δηλαδή πως μία ομάδα με τιμωρία (ban) από τη FIBA, δεν θα παίρνει τα δελτία των αθλητών από την Ομοσπονδία. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους τόσο της ΕΟΚ όσο και του ΕΣΑΚΕ, η οποία θα χειριστεί ζητήματα με στόχο την βελτίωση του μπάσκετ. Αναφορικά στη διαιτησία και την πρόταση να περάσει υπό τον ΕΣΑΚΕ, οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα δεδομένα, αλλά συμφώνησαν πως δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές αυτή τη σεζόν.