ΕΙΝΑΠ: Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποστελέχωση του «Γεννηματάς» και των Παιδιατρικών Νοσοκομείων (Βίντεο)

Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση στο «Γεννηματάς»

Την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», καταδικάζει η Ένωση Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναφέροντας ότι αυτή «οδηγεί σε συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου, που όπως αναφέρει «όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα προσπαθεί να αναγκάσει τους γιατρούς και κυρίως τους ειδικευόμενους να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εφημερίες, ενώ ο νόμιμος αριθμός των εφημεριών για τους ειδικευόμενους είναι 7/μήνα».

 

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο νοσοκομείο και «απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, άμεση πρόσληψη των ειδικευόμενων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής ώστε να πληρωθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις ειδικευόμενων, αύξηση των θέσεων ειδικευόμενων στις παθολογικές κλινικές ώστε να ανταποκρίνονται στον αυξημένο αριθμό εισαγωγών. Ζητά επίσης κανένας γιατρός να μην πραγματοποιεί υπεράριθμες εφημερίες».

Βίντεο από την κινητοποίηση

Κινητοποιήσεις στα Παιδιατρικά

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης», καλύπτει την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για αύριο και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων που οδηγεί στην πραγματοποίηση μόνο των έκτακτων χειρουργείων και η έλλειψη μικροβιολόγων με αποτέλεσμα σε ημέρες εκτός εφημερίας να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις.

Το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προχωρά στη μετακίνηση αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία μέχρι την ολοκλήρωση προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Επίσης, θα προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.