Ολυμπιακοί Αγώνες-ΔΟΕ: Σε EBU και Warner Bros Discovery τα media δικαιώματα στην Ευρώπη έως το 2032

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα (16/1), ότι απένειμε όλα τα media δικαιώματα στην Ευρώπη για τις τέσσερις διοργανώσεις, από το 2026-2032 στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) και τη Warner Bros. Discovery

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα (16/1), ότι απένειμε όλα τα  media  δικαιώματα στην Ευρώπη για τις τέσσερις διοργανώσεις, από το 2026-2032 στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) και τη Warner Bros. Discovery.
Η EBU και η Discovery υπέβαλλαν από κοινού προσφορά για τα δικαιώματα σε 49 περιοχές, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου και της Κορτίνα 2026, τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028, τους Χειμερινούς Αγώνες του 2030 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μπρίσμπεϊν 2032.

Η συμφωνία εγγυάται δωρεάν κάλυψη σε τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες μέσω του δικτύου δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της EBU, συμπεριλαμβανομένης της British Broadcasting Corporation (BBC).
Θα υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα ραδιοφωνικής κάλυψης, ζωντανής ροής και αναφοράς σε πλατφόρμες διαδικτύου, εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτή η συμφωνία αλλάζει το παιχνίδι για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και καταδεικνύει τη σταθερή δύναμη και την αλληλεγγύη της Ένωσής μας», δήλωσε η πρόεδρος της EBU Ντελφίν Ενρότ Κουντσί.
«Μέσω των μελών της, η EBU έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο θεατές σε όλη την Ευρώπη μέσω γραμμικών και μη γραμμικών πλατφορμών», πρόσθεσε.

Η Discovery, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το Eurosport, θα συνεχίσει να παρουσιάζει την «κάθε στιγμή» των Αγώνων στη ροή και τις ψηφιακές πλατφόρμες της.