Ο Ντε Λιχτ «έδωσε» τη Γιουβέντους στην οικονομική αστυνομία – Η απάτη της ομάδας

Ορατός ο κίνδυνος υποβιβασμού;

Το βράδυ της Δευτέρας 28/11 τόσο ο πρόεδρος, Αντρέα Ανιέλι, όσο και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Πάβελ Νέντβεντ, γνωστοποίησαν πως παραιτούνται των καθηκόντων τους, στη σκιά του νέου οικονομικού σκανδάλου στις τάξεις της «Γηραιάς Κυρίας».

 

 

 

Ενώ η ομάδα κινδυνεύει με μείωση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμό στη Serie B -που θα είναι δεύτερος για τον ιταλικό σύλλογο μετά το μιλένιουμ- βγαίνουν διάφορα στοιχεία για την εν εξελίξει έρευνα της εισαγγελίας, όπως η «μαρτυρία» του Ματίας Ντε Λιχτ, ο οποίος πλέον ανήκει στη Μπάγερν Μονάχου.

Η απάτη της ομάδας

Ένα από τα τρικ που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει η διοίκηση για να καλύψει τρύπες και να φοροδιαφύγει έχει να κάνει με τη μισθοδοσία των παικτών. Σύμφωνα με τον σύλλογο, κατά την περίοδο της πανδημίας οι ποδοσφαιριστές είδαν τέσσερις μισθούς τους να κόβονται για να μην δημιουργηθούν οικονομικά κενά, ωστόσο φαίνεται πως κόπηκε μόλις ένας μισθός. Η απόκλιση αυτή επέτρεψε στη «Βέκια Σινιόρα» να κρύψει παραπάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Κάπου εδώ «μπαίνει» ο Ντε Λιχτ μιας και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Corriere dello Sport», ο Ολλανδός αμυντικός παρείχε στην εισαγγελία μέρος της συνομιλίας των συμπαικτών του από το «WhatsApp» στην οποία ο τότε αρχηγός Τζιόρτζιο Κιελίνι τους προέτρεπε να μην μιλήσουν στον Τύπο για τη συμφωνία που είχε γίνει με τους διοικούντες περί του θέματος. Το αυτό λέγεται πως έκανε και ο Ματίας Ντε Σίλιο, ο οποίος παραμένει παίκτης της Γιουβέντους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο ο Ντε Λιχτ όσο και ο Ντε Σίλιο έπεσαν θύματα διαδικτυακών επιθέσεων από οπαδούς της «Γιούβε».