Κυρώθηκαν τρία Μνημόνια Αθλητικής Συνεργασίας της Ελλάδας με ΗΑΕ, Κατάρ και Βουλγαρία

Υπέρ της κύρωσης των τριών μνημονίων τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά την κύρωση τριών Μνημονίων Κατανόησης Αθλητικής Συνεργασίας της Ελλάδος με τα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Βουλγαρία.

Υπέρ της κύρωσης των τριών μνημονίων τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν και το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”.

“Σε μια περίοδο κρίσης, όπου τα εθνικά θέματα απαιτούν συσπείρωση και συμμαχίες, ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της χώρας μας στο τομέα του αθλητισμού. Με τα μνημόνια συνεργασίας δίνουμε προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό, μέσω του οποίου καλλιεργείται πνεύμα ειρήνης, ενώ παράλληλα αποτελεί και εργαλείο της εξωτερικής μας πολιτικής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει δυναμικά διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και επεσήμανε ότι “στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνές γίγνεσθαι ενισχύοντας το κύρος του”.