Χιλή: Απίστευτο γκολ από τερματοφύλακα – Πάει για ρεκόρ Γκίνες

Από απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων

Στην Ατακάμα, ένα μέρος της κεντρικής Χιλής με την πλέον άνυδρη έρημο στον πλανήτη , μπήκε ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα γκολ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Δράστης, ο τερματοφύλακας Λεάντρο Ρεκίνα, τερματοφύλακας της Κομπρεσάλ, ομάδας που εδρεύει στο γήπεδο «Cobre» της πόλης Σαλβαδόρ. Ο Ρεκίνα δεν το… ήθελε, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη θέση του τερματοφύλακα της Κόλο Κόλο, ο οποίος ήταν εκτός περιοχής, είδε την μπάλα να αναπηδά και δεν μπόρεσε να την σταματήσει με το κεφάλι, αλλά και με τα χέρια, αφού αυτό θα οδηγούσε στην αποβολή του.

Η Κομπρεσάλ, πρώτη και τελευταία ομάδα στην καριέρα του θρυλικού Ιβάν Ζαμοράνο, προηγούνταν 2-0. Νίκησε, εν τέλει, 3-1.

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από το σημείο που υπολόγιζα ότι θα την στείλω έπιασα το κεφάλι μου… Μετά, όμως, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή του άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να γίνει και έγινε. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός», είπε ο Ρεκίνα, ο οποίος έψαχνε για συμπαίκτη του.

Το γκολ από τη μεγαλύτερη απόσταση, 96,01μ. που έχει μετρηθεί ποτέ, προήλθε από τον Τομ Κινγκ της Νιούπορτ στο παιχνίδι με την Τσέλτεναμ για τη League 2 της Αγγλίας, στις 21 Ιανουαρίου 2021. Στο σουτ του Ρεκίνα, με βάση μια πρώτη μέτρηση, η μπάλα φαίνεται ότι κάλυψε την απόσταση 101 μέτρων, ως εκ τούτου πάει… σούμπιτο για το ρεκόρ Γκίνες. Η Κομπρεσάλ είναι πέμπτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Χιλής ύστερα από εννιά παιχνίδια και η Κόλο Κόλο, έβδομη, με ένα παιχνίδι λιγότερο.