Η ώρα του ανακριτή για Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου – Βαρύ κατηγορητήριο για τρεις δημοσιογράφους

Πάντως τα βλέμματα εκτός από την Παπαδάκου, είναι στραμμένα κυρίως στον δημοσιογράφο Τάρκα, βασικό συνεργάτη του εκδότη Φιλιππάκη

Γιάννης Κουρτάκης

 

Η ανακρίτρια (Αρεοπαγίτης) που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή καλεί τη δημοσιογράφο, Γιάννα Παπαδάκου σε απολογία ως κατηγορούμενη. Η εμπλοκή της δημοσιογράφου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου για το παραδικαστικό κύκλωμα, ξεκίνησε με τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή.

Στην τελευταία φάση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, ο Νίκος Παππάς φέρεται σε συνομιλία να αναγνωρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σάμπυ Μιωνή είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου και μετά φέρεται να ζητάει τη μεσολάβηση του ιδίου του επιχειρηματία στον Σταύρο Παπασταύρου- επίσης αδίκως κατηγορηθέντα από την ομάδα Παπαγγελόπουλου- να δώσει στοιχεία εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, ώστε να επέλθει συμβιβασμός.

 

Η μήνυση Μιωνή

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κ. Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις« φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η Παπαδάκου κλήθηκε με την ιδιότητα της κατηγορούμενης για να απολογηθεί. Από τις εξηγήσεις που θα δώσει θα εξαρτηθεί αν θα αφαιρεί ελεύθερη ή αν θα της επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Φυσικά το μενού του ανακριτή περιλαμβάνει ακόμη και την προφυλάκιση με δεδομένο ότι μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις. Ανάλογες κλήσεις θα λάβουν ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας Αλεξανδρος Τάρκας. Όλοι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, αφού όλες οι πράξεις που τους βαρύνουν έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Πέραν τούτου ο Μιωνή έχει καταγγείλει την ύπαρξη και λειτουργία μια εγκληματικής οργάνωσης που στόχο είχε την εξόντωση τόσο του ίδιου, όσο και των συνεργατών του.

Πάντως τα βλέμματα εκτός από την Παπαδάκου, είναι στραμμένα κυρίως στον δημοσιογράφο Τάρκα, βασικό συνεργάτη του εκδότη Φιλιππάκη, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν το «μυαλό» πίσω από το στήσιμο της ιστορίας που σχετίζονταν με τους Μιωνή, Παπασταύρου, Μεταξά.. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν αποδίδουν την εμμονή του Τάρκα στο γεγονός ότι ζήλεψε την αξιοποίηση του Παπασταύρου από τον Σαμαρά. Βλέπετε τόσο ο αρθρογράφος της Δημοκρατίας, όσο και ο εκδότης της, διατηρούσαν μια διαχρονική σχέση με τον τότε πρωθυπουργό, όποτε είχαν την αξίωση τουλάχιστον να τους ενημερώσει πριν αξιοποιήσει τον «εχθρό». Εκείνο πάντως που επιβαρύνει την θέση των Φιλιππάκη – Τάρκα, έναντι της ανακρίτριας, είναι ένα έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή τους, και από το οποίο παραδέχονται ότι τα όσα έγραψαν για τους Μιωνή – Παπασταύρου και Μεταξά ήταν ψέματα.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω η ανακρίτρια έχει κάνει φύλλο και φτερό και μια σειρά από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που είτε προανήγγειλαν ενέργειες εισαγγελέων, είτε έστελναν «μηνύματα» που προέρχονταν όπως προέκυψε από σειρά καταθέσεων από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και στενό φίλο του Φιλιππάκη, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σε κάθε περίπτωση για την συγκεκριμένη παρέα ο νέος χρόνος αναμένεται ένας δύσκολος χρόνος, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φυσικό του δικαστή, εν προκειμένου ανακριτή, στον οποίο πρέπει να απαντήσουν πειστικά και όχι με δημοσιεύματα αλα Δημοκρατίας.

 

Πηγή: Parapolitika.gr