Ο Καμμένος σχολιάζει την αμυντική συμφωνία και ανακαλύπτει ένα… «Σαλέχ»

Αντί για Σαχέλ

Dark Side

Σαχέλ ονομάζεται η στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα στην Αφρική. Εκτείνεται, από δυτικά προς ανατολικά, από την βόρεια Σενεγάλη, συνεχίζει νότια Μαυριτανία, κεντρικό Μάλι, βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κεντρικό Νίγηρα, βόρεια Νιγηρία, κεντρικό Τσαντ, κεντρικό Σουδάν, μια μικρή έκταση στα βόρεια του Νότιου Σουδάν και καταλήγει στην βόρεια Ερυθραία στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.

Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζαμε…

Σήμερα, ο ογκόλιθος της πολιτικής ζωής του τόπου και μέγιστος πρώην (μάλλον τέως καλύτερα) υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μας πληροφόρησε, κάνοντας την κριτική στην αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας, ότι λέγεται «Σάλεχ» ή «Σαλέχ». Και βάζουμε το διαζευκτικό γιατί παρέλειψε και τον τονισμό, μάλλον για να προσδώσει μια ίντριγκα.

Δείτε την ανάρτηση:

Καμμένος Σαλέχ Σαχέλ

Πιθανώς ο κύριος Καμμένος θα είχε στο μυαλό του ή τον κύριο Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρο της λιβυκής Βουλής, ή τον Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, τον πρώτο και μακροημερεύσαντα πρόεδρος της Υεμένης.

Σου λέει Αφρική είναι, δε βαριέσαι, όλα τα ίδια ακούγονται…

Αφιερωμένο σε εκείνους που πίστεψαν ότι αυτός ο πολιτικός με αυτές τις γνώσεις και αυτό το πολιτικό εκτόπισμα, ήταν ακατάλληλος για υπουργός της Εθνικής μας Άμυνας.